Wkudk

Sådan kommer du i gang i stand up comedy

Vi har alle vittigheder at fortælle, og hver af os har potentialet til at blive den næste store stand up komiker med den rigtige mængde af beslutsomhed og en masse praksis.

Steps

Sådan kommer du i gang i stand up comedy. Hold en notesbog med dig på alle tidspunkter.
Sådan kommer du i gang i stand up comedy. Hold en notesbog med dig på alle tidspunkter.
 1. 1
  Hold en notesbog med dig på alle tidspunkter. Tage noter som sjove tanker kommer til dig eller skrive ned mærkelige hændelser, der rammer din sjove ben.
 2. 2
  Køb en slags bog for at lære hvordan man skriver en joke (eller læse denne artikel: Skriv en god joke ).
 3. 3
  Forstå dit på scenen persona eller holdning. Er du en deadpan tegneserie? En vred tegneserie? Brutalt sarkastisk og ironisk? Fedtmule? Lad din persona matcher din skriftligt.
 4. 4
  Prøv din hånd på at skrive vittigheder. De fleste gode vittigheder kommer fra skæringspunktet mellem to tilsyneladende uafhængige ideer, eller fra en tidligere uudforsket bemærkning om noget de fleste mennesker overser på daglig basis.
 5. 5
  Skriv en lille rutine og udføre dine "set" foran et spejl. Bemærk ting om levering af dine vittigheder, som du kan lide, og også de ting, du ikke. Du kan også prøve video-taping selv.
  • Bemærk verbale flåter som "Um," og "Øh..." og minimere, medmindre din persona er akavet og nervøs.
 6. 6
  Arbejde på din selvtillid og gøre huskes materiale virke spontant. Hvis du bruger en anden stemme, når du recitere huskes tale forsøger at forvandle det til noget mere konversation.
 7. 7
  Skriv flere vittigheder. Jo mere du skriver, jo nemmere kommer de. Nogle dage har du fem eller seks vittigheder optage, og nogle dage vil du har ingen. Du bør dog være begyndt at skabe en ganske en pukkel af materiale.
 8. 8
  Nyformulere dine vittigheder. Sjældent er perfekte vittigheder skrevet på 02:00 om morgenen. Sørg for at dine vittigheder vil blive forstået af publikum, og re-write, hvis nødvendigt.
 9. 9
  Find en "åben mikrofon" spillested i nærheden og tilmelde dig. Hvis man kan kalde forud for tid og sikre dig en plads, vil du være i stand til at bakke ud.
 10. 10
  Finalize dit sæt. Kør igennem det et par gange, og det bør være alt fra fem til ti minutter lang. Til din første sæt du ikke bekymre dig så meget om tid. Fem minutter er masser, og når mikrofonen er i din hånd, tid glider væk hurtigere end normalt.
  • Efterlad omkring tredive to 45 sekunder i alt "griner tid"-tid, hvor publikum griner af dine jokes.
 11. 11
  Tilrettelægge et "socialt sikkerhedsnet". Call venner, du ved vil være støttende, og få dem kommer til at se. Denne måde, selvom du bombe, har du folk til at grine af dine vittigheder.
 12. 12
  Rejs dig op. Lad mikrofonen i stativet, hvis du gerne vil, eller tage det ud. Det anbefales du tager det ud, hvis det er din første gang, følelsen af ​​en mikrofon i hånden og frihed til at bevæge sig rundt, mens du taler sætter dig i en hel del af kontrol.
  • Tag din tid, og sørg for ikke at mumle eller hastighed gennem din levering. Formulere. Tale højt nok, at selv dem i ryggen kan høre. Bevar øjenkontakt med publikum. Smil, men ikke grine af dine egne vittigheder. Vær forberedt på shout-outs og heckles.
 13. 13
  Vide, når du er færdig. Enten du har nået slutningen af ​​dit sæt, eller du har lige fået et stort bifald for en joke, du ved, du kan ikke top - nu er det tid til at takke publikum for deres opmærksomhed og for den tid, de har taget for at få at kende din komiske styling. En simpel "Du fyre har været stor, tak," skulle være mere end tilstrækkeligt.
 14. 14
  Ophold for de andre handlinger. Du har gjort dine ting, og nu er det kun høfligt at se nogle af de andre stamgæster. Endnu vigtigere er, er der en chance en anden stand up komiker vil... godt, stå op. Du skal enten kender du var bedre end ham (eller hende), eller vil du være i stand til at lære noget af ham (eller hende).

Tips

 • Joke skrivning tager praksis. Jo flere vittigheder du skriver, jo bedre vil du blive ved timing, levering og på at udvikle din egen personlige stil.
 • Pas på at fortælle chok vittigheder, der er i dårlig smag, medmindre det virkelig er sjovt. Få komikere kan faktisk trække ned af en voldtægt joke, for eksempel.
 • Små mp3-afspillere har ofte en diktafon, og kan være en billig måde at optage joke ideer. Så kan du spille det tilbage og skrive det ned i din fritid.
 • Nogle gange kan en joke, som du mener er mildt morsomt kan arbejde stor på scenen i en komedie klub; husk, folk er klar til at grine af dig, før du selv har sagt noget.
 • Overveje at tage en indledende handler klasse. Dette vil hjælpe dig med at komme over sceneskræk, at projicere din stemme lære, og give dig nogle fungerende praksis.
 • Post din sæt på YouTube eller Facebook.. Så kan du få ærlig feedback.
 • Sommetider kommentere en joke, du har netop afsluttet kan få dig flere grin end joke selv. Men bruge dette sparsomt!
 • Hold en "joke log" på din computer. Nogle gange er det hurtigere at skrive en joke, end det er at skrive det.
 • Må ikke være bange for at udforske område, som kan virke tabu for dig. Områder er off grænser for politikerne er blæst helt åben for komikere.

Advarsler

 • Må ikke plagiere!
 • Comedy er langt mere værdsat i et passende mødested. "Open Mic" nætter tema mod fiktion og poesi normalt ikke tager venligt til tegneserier.