Wkudk

Sådan opretter printkort

Så du har at kredsløb designet og klar. Du gjorde nogle computer aided simuleringer og kredsløbet fungerer godt. Kun én ting tilbage! Du skal oprette en printplade for kredsløbet, så du kan se det i aktion! Uanset om dit kredsløb er et projekt for skole / college eller er en endelig stykke elektronik i et professionelt produkt til din virksomhed, gennemføre dit kredsløb på en PCB vil give det en langt bedre professionelt udseende ud over at give dig en idé om, hvordan det færdige produkt vil ligne!

Denne artikel vil vise dig de forskellige metoder, som du kan oprette en printplade (PCB) for elektrisk / elektronisk kredsløb ved hjælp af forskellige metoder er egnede til små til store kredsløb.

Steps

Sådan opretter printkort. Vælg en metode til at bruge til at skabe printet.
Sådan opretter printkort. Vælg en metode til at bruge til at skabe printet.
 1. 1
  Vælg en metode til at bruge til at skabe printet. Dit valg vil normalt blive baseret på tilgængeligheden af ​​materialer, der kræves af den metode, den tekniske sværhedsgrad af metoden eller kvaliteten af ​​PCB du ønsker at opnå. Her er en kort oversigt over de forskellige metoder og deres vigtigste funktioner, der vil hjælpe dig med at beslutte:
  1. Syreætsning metode: denne metode kræver ekstrem sikkerhedsforanstaltning, tilgængeligheden af mange materialer såsom etchant, og det er lidt langsom. Kvaliteten af ​​PCB opnåede varierer alt efter de materialer, du bruger, men generelt er det en god metode til simple til mellemliggende niveauer af kompleksitet kredsløb. Kredsløb der involverer mere tæt ledninger og bittesmå ledninger normalt bruger andre metoder.
  2. UV ætsning metode: denne metode kræver dyrere materialer, der muligvis ikke findes overalt. Men trinene er enkle, det kræver færre sikkerhedsforanstaltninger og kan producere finere og mere komplicerede kredsløb layouts.
  3. Mekanisk ætsning / routing metode: denne metode kræver specielle maskiner, der vil mekanisk etch væk unødvendige kobber fra bestyrelsen eller rute tomme separatorer mellem ledninger. Det kan være dyrt, hvis du påtænker at købe en af ​​disse maskiner og normalt leasing dem kræver adgang til et værksted i nærheden. Men denne metode er god, hvis du har brug for at skabe mange kopier af kredsløbet, og også kan producere fine PCB.
  4. Laser ætsning metode: Dette er normalt anvendes af store produktionsselskaber, men kan findes på nogle universiteter. Konceptet ligner mekanisk ætsning, men laserstråler bruges til etch bestyrelsen. Det er normalt svært at få adgang til sådanne maskiner, men hvis din lokale universitet er en af ​​de heldige, der har en sådan maskine, kan du bruge deres faciliteter, hvis de tillader det.
 2. 2
  Opret PCB layout af dit kredsløb. Dette gøres normalt ved at konvertere dit kredsløb er diagram i en PCB layout ved hjælp af PCB layout software. Der er mange open source software pakker til PCB layout skabelse og design, er nogle der er anført her for at give dig et forspring:
 3. 3
  Sørg for at du samlet alle de nødvendige materialer ved fremgangsmåden i dit valg.
 4. 4
  Tegn kredsløbet layout på kobber belagt bord. Dette gælder kun i de første to metoder. Flere detaljer kan findes på detaljen afsnit af din foretrukne metode.
 5. 5
  Etch tavlen. Kig efter detaljer sektioner for hvordan etch bestyrelsen. Denne proces fjerner unødvendige kobber fra bestyrelsen efterlader kun ledninger af det endelige kredsløb.
 6. 6
  Bor mount punkter. Boremaskiner bruges til, der normalt brugerdefinerede konstrueret specielt til dette formål. Men med nogle justeringer en sædvanlig boremaskine vil gøre arbejdet derhjemme.
 7. 7
  Mount og lodde de elektroniske komponenter om bord.

Syreætsning metode specifikke skridt

 1. 1
  Vælg din ætsning syre. Ferrichlorid er et fælles valg for en ætsningsmiddel. Men du kan bruge ammoniumpersulfat krystaller eller andre kemiske løsninger. Ligegyldigt hvad valg for den kemiske ætsemidlet, vil det altid være et farligt materiale, så ud over at følge de generelle sikkerhedsforanstaltninger nævnt i denne artikel, skal du også læse og følge eventuelle yderligere sikkerhedsanvisninger, der følger med ætsemidlet.
 2. 2
  Tegn PCB layout. For syreætsning, skal du tegne kredsløb ved hjælp af en ætsningsresistente materiale. Særlige markører kan nemt findes til dette specifikke formål, hvis du agter at gøre tegningen i hånden (ikke egnet til mellemstore og store kredsløb). Laserprintere 'blæk er den mest almindeligt anvendte materiale dog. De trin for at bruge laserprintere til tegning af kredsløbet layout er som følger:
  1. Udskriv PCB layout på et blankt papir. Du bør sikre, at kredsløbet er spejlet før at gøre det (de fleste PCB layout programmer har dette som en mulighed, når du udskriver). Denne fungerer kun ved hjælp af en laser printer.
  2. Sæt den blanke side med udskrivning på det, vender kobber.
  3. Stryg papiret ved hjælp af en almindelig tøj jern. Den tid det vil tage, afhænger af typen af ​​papir, der anvendes og blæk.
  4. Fordyb bestyrelsen og papir i varmt vand i et par minutter (op til 10 minutter).
  5. Fjern papiret. Hvis bestemte områder synes særligt vanskeligt at skalle, kan du prøve iblødsætning lidt mere. Hvis alt gik godt, vil du have en kobber bord med dine PCB puder og signal linjer spores i sort toner.
 3. 3
  Forbered syren ætsemidlet. Afhængig af den syre etch, du vælger, kan der være yderligere instruktioner. For eksempel kræver nogle krystalliserede syrer blive opløst i varmt vand, men andre ætsemidler er klar til brug.
 4. 4
  Sænk bestyrelsen i syren.
 5. 5
  Sørg for at røre hver 3-5 minut.
 6. 6
  Tag kortet ud og vaske det, når alle unødvendige kobber er ætset væk fra brættet.
 7. 7
  Fjern det isolerende tegning anvendte materiale. Der er særlige opløsningsmidler til rådighed for næsten alle typer af isolerende tegning materiale, der anvendes i udarbejdelsen PCB layout. Men hvis du ikke har adgang til nogen af ​​disse materialer, kan du altid bruge en sandpapir (en fin én).

Ultra-violet ætsning metode specifikke skridt

 1. 1
  Tegn PCB layout på den særlige kobber belagt bord.
 2. 2
  Dæk bord med en gennemsigtig plade (ekstraudstyr)
 3. 3
  Sæt pladen i UV ætsning maskine / kammer
 4. 4
  Tænd UV maskine til det angivne mængde tid, afhængigt af specifikationen af bestyrelsen og maskine.

Advarsler

 • Hvis du bruger syreætsning metode, skal du tage følgende forholdsregler:
  • Opbevar altid syre i et sikkert koldt sted. Brug glasbeholdere.
  • Mærk din syre og gemme den et sted utilgængeligt for børn.
  • Smid ikke din brugte syre i hjemmet afløb. I stedet gemme det, og når du har en vis mængde af brugt syre, tage det til dit genbrugsstation / farligt affald facilitet.
  • Brug handsker og luft masker, når du arbejder med syre ætsemidler.
  • Vær meget forsigtig, når blanding og omrøring af syren. Brug ikke metalgenstande og ikke sætte beholderen på kanten af ​​disken.