Wkudk

Sådan overclocke en PC

Overclocking, for nogle, synes for godt til at være sandt, men det er meget muligt (og undertiden sjovt) at gøre. Dog kan overclocking have sine konsekvenser. Når du er færdig forkert, kan skade resultere i dit system, og i værste fald et komplet system fiasko. Denne guide vil fokusere helt på pc'er, selvom det er muligt at gøre på Macs så godt. Også, hvis du har absolut ingen idé om overclocking fundamentals, foreslås det, at du læser tips sektion.

Steps

Sådan overclocke en PC. Kend den præcise definition af overclocking og vide, hvad du gør.
Sådan overclocke en PC. Kend den præcise definition af overclocking og vide, hvad du gør.
 1. 1
  Kend den præcise definition af overclocking og vide, hvad du gør. "Overclocking er den proces at tvinge en computer komponent til at køre på et højere clock rate (den grundlæggende sats i cyklusser per sekund, målt i hertz, hvor en computer udfører sine mest grundlæggende operationer såsom at tilføje to tal eller overfører en værdi fra en processor register til et andet) end beregnet eller er udpeget af fabrikanten. "
 2. 2
  Forstå, at ikke alle computere kan overclockes. For én, er laptops temmelig meget ud af spørgsmålet (nogle er overophedning på lager hastighed). Desuden vil enhver OEM (Original Equipment Manufacturer) computer, såsom en Dell, HP eller E-maskine, være vanskeligere at overclocke, så din bedste satsning for overclocking er at købe eller bygge en brugerdefineret system, men husk på, at nogle bundkort kan ikke bruges til overclocke. Nu lad os begynde.
 3. 3
  Ændre BIOS-indstillingerne. Overclocking gøres bedst i computerens BIOS (Basic Input / Output System eller Binary Integrated Operating System). Der er også nogle bundkort, så du kan gøre en grundlæggende stigning i magten ved at sætte en jumper, men det er farligt, og du har ingen reel stabilitet kontrol. Der er nogle software programmer til rådighed, der tillader dig at overclocke inde i operativsystemet, men de bedste resultater opnås ved at ændre BIOS-indstillingerne.
  • Normalt kan du komme ind i din BIOS ved at trykke DEL (nogle systemer kan anvende F2, F10 eller Ctrl-Enter) så snart din computer begynder POST (Power On Self Test - når det viser den RAM størrelse, processor hastighed osv. ). Her kan du ændre din FSB (front side bus), hukommelse tider, og din CPU multiplier (også kaldet CPU Clock Ratio).
 4. 4
  Ryd din CMOS, hvis det er nødvendigt. Somme tider kan en overclock kan blive ustabil. Hvis dette sker, eller din computer vil ikke starte, bliver du nødt til at nulstille BIOS tilbage til standard, og starte forfra.
  • Dette gøres ved at fjerne CMOS (en lille del af hukommelsen på bundkortet, der gemmer din BIOS-konfigurationen, og er drevet af en lille batteri). Nogle nyere bundkort vil omgå brugerindstillinger i CMOS hvis computeren ikke POST (ofte forårsaget af en defekt overclock).
  • Men de fleste bundkort kræver en manuel klar. Dette kan gøres på to måder, afhængigt af dit bundkort.
   • Den første måde er ved at ændre placeringen af ​​den klare CMOS jumper på dit bundkort, vente et par minutter, derefter flytte jumperen til sin oprindelige plads. Nogle bundkort har en to-bens Clear CMOS jumper. I dette tilfælde de to stifter forbinde med noget metallisk, vent et minut eller to og afbryde dem.
   • Den anden måde, hvis dit bundkort ikke har denne jumper, består i at frakoble din computer, fjerner den lille CMOS-batteriet og derefter trykke på afbryderknappen (dine kondensatorer aflades), og venter et par minutter. Så er du nødt til at genmontere batteriet og stikket i din computer. Når dine CMOS er ryddet, alle BIOS indstillinger er nulstillet tilbage til standard, og du bliver nødt til at starte overclocking processen forfra. Bare så du ved, dette trin er kun nødvendigt, hvis din overclock bliver ustabil.
 5. 5
  Tjek om din processor multiplikator låses eller låses op. Den første ting at vide, når du starter processen med overclocking, er, om din processor er multiplikator låses eller låses op.
  • For at kontrollere om din CPU er låst, skal du sænke din multiplikator via BIOS et skridt, for eksempel fra 11 til 10,5. Gem og afslut din BIOS, og computeren genstarter. Hvis din computer indlæg igen og viser den nye CPU-hastighed, det betyder, at din CPU er låst op. Men hvis din computer har undladt at bogføre (skærm forbliver sort) eller ingen CPU-hastighed forandring er til stede, betyder det din multiplikator er låst.
 6. 6
  Administrer din multiplikator ulåst processor. Normalt dit max overclock er begrænset af din hukommelse, eller RAM. Et godt sted at starte er at finde i toppen memory bus hastighed, hvor din hukommelse kan håndtere samtidig holde det i sync med FSB. For at kontrollere dette, skal du sænke din CPU multiplier nogle skridt (11-9, for eksempel) og øge din FSB et par hak (f.eks: 200 MHz til 205 MHz). Efter dette, gemme og afslutte din BIOS.
  • Der er et par måder at teste for stabilitet. Hvis du gør det i Windows, det er en god start. Du kan prøve at køre et par CPU / RAM intensive programmer at understrege disse komponenter. Nogle gode eksempler er SiSoft Sandra, Prime95, Orthos, 3DMark 2006 og Folding @ Home.
  • Du kan også vælge at køre et program uden for Windows, såsom memtest. Indlæse en kopi af memtest på en bootbar diskette, og derefter indsætte disk efter du har forladt BIOS. Fortsæt med at øge din FSB indtil memtest begynder indberetningsfejl. Når dette sker, kan du prøve at øge spændingen leveres til din hukommelse. Gør opmærksom på, at stigende spændinger kan forkorte levetiden for din hukommelse.
  • En anden mulighed er at løsne de tider på hukommelsen (mere om dette lidt senere). Den tidligere FSB indstilling, før fejlen vil være din max FSB. Din max FSB vil fuldt ud afhænge af, hvad hukommelse, du har installeret. Kvalitet, vil varemærke-hukommelse fungerer bedst for overclocking. Nu hvor du kender din max FSB, vil du finde ud af din max multiplikator. Hold din FSB @ bestand, hæve dig din multiplikator et skridt ad gangen. Hver gang du genstarter, så tjek for systemets stabilitet.
   • Som nævnt ovenfor er en god måde at gøre dette på er ved at køre Prime95. Hvis det ikke bogføre (genlæse afsnittet om at rydde CMOS) eller Prime 95 mislykkes, kan du prøve at hæve kerne-spænding lidt. Øge den kan eller ikke kan øge stabiliteten. På den anden side, vil temperaturen også øges. Hvis du vil øge kerne-spænding, bør du holde øje med temperaturer i det mindste for et par minutter. Bemærk også, at stigende spændinger kan forkorte levetiden på din CPU, for ikke at nævne annullere din garanti.
   • Når din computer er ikke længere stabilt på et givet multiplikator indstilling sænke din multiplikator et skridt og tage det som dit max multiplikator. Nu hvor du har din max FSB hastighed og din max multiplikator, kan du spille rundt og bestemme de bedste indstillinger for dit system. Gør opmærksom på, at have en højere FSB, som overclock modsætning til en højere multiplikator vil have en større indvirkning på den samlede systemets ydeevne.
 7. 7
  Administrer din multiplikator låst processor. At have en multiplikator låst processor betyder, at du kun kan overclocke ved at øge Front Side Bus. Vi vil bare følge den samme strategi, som anvendes i starten af ​​den ulåste processorer trin.
  • Dybest set, hæve FSB i små trin, og efter hvert indlæg, systemet for stabilitet (Prime95 eller memtest) kontrollere. Husk også, at øge din CPU eller RAM spænding kan give dig mere stabilitet. Når du har nået dit peak FSB (sandsynligvis på grund af din hukommelse), kan du forsøge at få en lidt længere ved at slække din hukommelse tider.
 8. 8
  Få dit system stabilt. Nu hvor du har en indledende overclock, enten med en låst eller ulåst processor, er du nødt til at justere systemet for at få det helt stabilt. Det betyder, at du er nødt til at ændre variabler (Multiplier, FSB, spændinger, hukommelse tider), indtil systemet er bundsolid. Dette er primært en trial and error proces, og fylder det meste af tiden, når overclocking et system. Her er nogle tanker:
  • Dit system vil begynde at handle mærkeligt, hvis dit bundkort ikke har en PCI / AGP lås. At have en PCI / AGP lås vil holde frekvensen af ​​din PCI og AGP bus på 33 og 66 MHz respektfuldt, selvom du hæve din FSB. Uden denne lås, er PCI og AGP bus hastigheder steget med FSB, til sidst at nå et punkt, hvor de ikke længere fungerer korrekt. Nogle bundkort har denne lås og nogle gør ikke. Tjek dit bundkort / BIOS for en sådan mulighed.
  • Husk, at øge din spænding vil næsten altid gøre dit system mere stabilt. Men som nævnt før, din temperatur vil skyrocket og komponenternes levetid kan være nedsat. Derfor er målet er at finde de laveste spændingsindstillinger hvor dit system er stabilt. Faldende din FSB et par hak kan også give et stabilt overclock. Sure, kan du ikke ønsker at sænke din max overclock, men sænke din FSB 1-2 MHz kan betyde forskellen mellem et stabilt system og en BSOD efter 25 minutters spil.
  • Nogle gange kan en meget høj temperatur forårsage ustabilitet så godt, så sørg for at holde din processor på en anstændig temperatur. En af de ultimative stresstest er Prime 95.. Når du tænker dit system er stabilt, skal du køre blend tortur test i 12 timer, og se om du får nogen fejl. Hvis du ikke gør det, så skal du være indstillet. Hvis fejlene er til stede, skal du gå tilbage til tegnebrættet. Sænk dit FSB, øge din spænding, slappe af dine hukommelse tider osv.
 9. 9
  Test dine forsyningsselskaber. Disse værktøjer er designet til at sætte din hukommelse gennem sine gangarter. Hvis du har fået en defekt modul eller et ustabilt overclock, vil disse programmer finde det. Enten kan læsses på en diskette, og bruges til at starte computeren fra. De kan også være en reel liv-pauseskærm, når teste grænserne for din hardware. Spare dig selv chancen for korrumperende en harddisk filsystem, regne ud, hvad der virker med disse først.
  • For at bruge, simpelthen sat programmet på en diskette og starte computeren. Den nytte vil automatisk indlæse og begynde at køre testene. Du kan opleve, at en CPU overclock, der kører enten memtest eller masseødelæggelsesvåben succes uden fejlen ikke kan være helt stabilt i Windows. I disse tilfælde vil typisk en svag stigning i CPU spænding regel løse problemet.
  • CPU-Z er sandsynligvis det mest populære program til at kontrollere og vise dit system overclock. Med den nyeste version der er endda en måde at indsende dit overclock online til kontrol og til at få en sammenligning link, ligner mange grafik benchmarking-programmer.
  • WCPUID er et lignende program, men det er ikke blevet opdateret i nogen tid, og måske ikke genkende alle de nyeste processorer og chipsæt. Også nedenfor er et par Windows-baserede programmer, der kan hjælpe dig med at bekræfte, at du har fået en stabil overclock før du rent faktisk begynder at bruge computeren til andre opgaver. I trin 6 blev det nævnt, at Folding @ Home kan bruges til at teste stabilitet, men en fiasko resulterer ofte i at miste det arbejde enhed, som er grunden til de fleste mennesker ikke kan lide at bruge F @ H til dette formål.
 10. 10
  Tjek din hukommelse tider. Hukommelse tider eller ventetid refererer til, hvor hurtigt systemet kan få data ind og ud af RAM. Dette er forskelligt fra Memory hastighed eller hyppigheden at hukommelsen kører på i forhold til processoren og systemet bus.
  • Tænk på det i form af en masse-transit system. Hukommelsen hastighed er den hastighed, hvormed Metro toget bevæger sig fra station til station. Latenstiden måler, hvor hurtigt folk kan bevæge sig til og fra toget ved hvert stop. Generelt, jo lavere memory timing værdi, jo mindre latenstid der er, og jo hurtigere hukommelsen reagerer.
  • De fleste BIOS er som standard konfigureret til automatisk at registrere tider fra hukommelsesmodulet ved SPD eller Serial Presence Detect, men mange har mulighed for at ændre dette til manuel, så brugeren kan justere indstillingerne individuelt. SPD-værdier er programmeret ind i hukommelsen af ​​producenten, og er typisk trykt på en etiket på siden af ​​modulet. Tider er normalt omtales i denne rækkefølge, sammen med nogle tilgængelige indstillinger i BIOS.
  • CAS er undertiden benævnt CL eller Cycle Length. Nogle bundkort har en mulighed så lav som 1,5 for denne indstilling. Men effekten af ​​CAS på hukommelsen latency er meget mindre end tRCD, tRP eller CMD.
  • CMD eller Kommando Rate har den største effekt på hukommelse ydeevne. Ikke al hukommelse og / eller bundkort er i stand til at køre en 1T CMD, dog.
  • Memory fabrikanter og overclockere regel henvise til hukommelse tider i samme rækkefølge som anført ovenfor. For eksempel kan nogle lav-latency hukommelse indikere CL2 2-2-5 ret på en mærkat på selve modulet. Nogle hukommelse (såsom TCDD), kan være klassificeret anderledes ved forskellige hastigheder, såsom lave tider af 2-2-2-5 ved PC3200 (200 Mhz DDR400) og højere tidsindstillinger 3-4-4-8 ved PC4400 (275 Mhz DDR550 ). Mange hukommelsesmoduler ikke annoncere CMD så du bør kontrollere anmeldelser, før du køber for at få en idé om det vil køre på 1T.
 11. 11
  Vælg din hukommelseschip kvalitet. Der er mange producenter af individuelle hukommelseschips (såsom Samsung, Winbond, Hynix), og også producenter af hukommelsesmoduler (såsom Corsair, Kingston, OCZ), som anvender andre selskabers chips til at gøre deres moduler. Hukommelseschips er testet og "arkiveret lodret" af producenten efter produktionen og derefter solgt til andre virksomheder til at gøre modulerne. Nogle chip-producenter (såsom Samsung, Geil) også gøre deres egne moduler.
  • Hukommelseschips kommer i mange forskellige varianter, så der er et par ting at se til. BH5, eller mere specifikt, Winbond BH-5 chips, er blevet næsten legendarisk i overclocking-entusiast verden for deres evne til at køre ved lave latency timings, selv ved høje hastigheder, omend når de leveres med en ekstrem mængde af spænding.
  • For nylig har virksomhederne taget for at bruge BH5-baserede UTT chips at tilfredsstille overclockere behov. Nogle mennesker har haft held og lykke med moduler fremstillet ved hjælp af disse chips, dog være opmærksom på, at UTT betegnelsen betyder, at chips kom uprøvet fra producenten.
  • Når hukommelsen producenter har en vaffel kommet på stregen, at uanset årsagen ikke opfylder specifikationerne, snarere end skrotte hele stykket de ofte (afhængig af efterspørgslen på markedet) sælge ud af chips som UTT og det er op til modulet producent så at teste chips og afgøre, om de er noget godt. Da disse kommer ud af i det mindste en delvis defekt wafer, kan det ikke siges med sikkerhed, at de chips kan tage alle de ekstra spænding og hastigheder folk smider på dem. Under alle omstændigheder er både UTT og BH5 baserede moduler typisk kun godt op til ~ 225 Mhz på spændinger er tilgængelige på de fleste bundkort, dvs 2,85-2,9 volt. Mange DFI bundkort er i stand til at levere mere end 3 volt til hukommelsen, til og selv inklusive 4 volt! Hvis du ikke har en DFI bord, kan du tjekke ud OCZ DDR Booster for at se om det er kompatibelt med dit bundkort. For mange bestyrelser Booster vil give dig 3,4-3,8 volt til rådighed.
  • Samsung TCDD er en anden type chip, der har fanget på det seneste, og kan bare overgå BH-5 for "King of Memory Hill", fordi det kan køre på stramme tider på standard hastigheder, løse tider med meget højere frekvenser, og gør ikke 't kræver meget mere end lager spænding for at holde det kørende.
  • De fleste systemhukommelse lavet i dag, er af den TSOP sort eller tynd lille Outline pakker, snarere end BGA (mere almindeligt forekommende på grafikkort), eller Ball Grid Array. Navnene har at gøre med den måde, chips er lavet, og hvordan de tillægger kredsløb af hukommelsesmodulet.
 12. 12
  Fejlfinding Athlon 64 overclocking. Selv tidligere trin i denne vejledning ikke var processor-specifikke, beskrevne procedurer ovenfor, gælder mere for Socket A overclocking end de nyeste A64 chips. Der er nogle væsentlige forskelle, der er værd at nævne, at hjælpe dig med at få mest muligt ud af din Socket 754 eller 939 processor.
  • First off, betyder A64 ikke rigtig har en FSB eller front side bus hastigheden per se. Udtrykket FSB refererer til frekvensen af ​​forbindelsen mellem CPU og memory controller. På en Athlon XP chip dette kunne være 133, 166 eller 200 (effektiv 266 333 eller 400 DDR), afhængigt af modellen. Men Memory Controller er integreret i processoren på en A64 chip, og derfor kører med samme hastighed som CPU. Der er en forbindelse til Northbridge på bundkortet dog kaldet HyperTransport Link, som kan være enten 800 Mhz (effektiv 1600) på Socket 754 eller 1000 Mhz (effektiv 2000) om Socket 939. Nu HyperTransport Link hastigheden bestemmes fra bunden HTT hastighed på 200 (kaldet CPU Frequency i denne BIOS ovenfor) gange HT Multiplier (vist som HT Frequency nedenfor), som er som standard, 4x på S754 og 5x på S939.
  • Det er meget vigtigt at huske at sænke HT Multi efterhånden som du øger HTT. Ideelt set bør du ønsker at prøve at holde de samlede link hastighed tæt standard 800 eller 1000 som at gå meget over disse vil resultere i ustabilitet. Der er tilfælde, hvor en person klager de ikke kan få mere end 220-230 HTT på deres overclock, og tror, ​​de har toppet ud hukommelse eller CPU. Havde de reducerede HT Multiplier med et trin mere de sandsynligvis ville have fundet de kunne holde gå højere på HTT.
  • Princippet bag CPU Multiplier er den samme for A64, men nu de henviser til det som FID eller Frequency ID. Hvis du tager foden HTT frekvens og formere den ved FID du ender op med den hastighed, at CPU'en kører på. Desværre med A64 processorer, kun standard multi og lavere er låst op og tilgængelig til brug. Nogle BIOS vil tillade halve trin på FID, men disse har vist sig at enten årsagen ustabilitet eller ikke engang arbejde på alle, så det er bedst bare at holde sig til den fulde multi er. FX chips har alle multiplikatorer låst op, så disse kan justeres både højere eller lavere end den fabriksindstillede. I modsætning til AXP-systemer, er det med A64 er ikke så vigtigt at sørge for FSB forbliver synkron med hukommelsen hastighed. Mens benchmarks viser en svag stigning opholder med en 1:1 ratio, gå asynkron er ikke på bekostning til performance det var engang. I betragtning af de høje hastigheder til rådighed for moderne S754 og S939 processorer og bundkort, er det en god ting, at hukommelsen dividers kan gennemføres.
  • Apropos hukommelse dividers, det er en anden indstilling, der til tider forvirrer folk. Mens ideen om hukommelse nøgletal eller rumdelere har eksisteret i et stykke tid, blev AMD brugerne altid besked på ikke at bruge dem. Nu, hvor vi kan bruge dem vi nødt til at forstå, at de nøjagtige forholdet ændringer smule afhængig af CPU multiplier, du bruger. Grunden til dette er med memory controller indbygget i processoren, alle brugte divider tager hensyn til CPU Multiplier ved beregningen af ​​forholdet.
  • Se diagram, der viser, hvad de forskellige indstillinger for memory divider i BIOS resulterer i. Tallene i den øverste række svarer til hukommelsen hastighed indstillingen i BIOS. Nogle bundkort vil kun har standard JDEC hastigheder tilgængelige såsom 200, 166, 133 og 100, mens andre kan have de listede "in-mellem" hastigheder. Tallet i parentes ved siden af ​​hukommelsen hastighed angiver den hypotetiske ratio for den pågældende indstilling. For eksempel kører til hukommelsen på 166 starter vi med at tage basen frekvens på 200 og formere sig, at ved forhold på 5/6 og vi får 166,66 nøjagtigt. Men som nævnt ovenfor, at forholdet skal være en faktor af CPU Multiplier, så vi nødt til at se på rækken angivet ved multiplikatoren, der anvendes.
  • For eksempel er en 3000 + "Venice" stock multi 9x, så hvis du kommer ned til denne række, og derefter bevæge sig på tværs rækken til 166 memory kolonne, du finder, at forholdet bruges til denne indstilling faktisk vil være 9/11 i stedet den 5/6 som angivet øverst. 9/11 forholdet giver en hukommelse hastighed på 163,63, som er tæt på, men ikke helt det samme som, hvad det skal være for en sand 166 hastighed. Dette er ikke et problem, men blot noget at være opmærksom på.

Tips

 • De fleste grafikkort kan håndtere små overlockmaskiner med lager køling, høje ende kort (8800 GTX) kan gå meget højt på luftkøling, men muligvis vandkøling ved høje clock hastigheder.
 • Brug ikke en OEM computer, bundkort, RAM eller CPU. Brug kun bundkort, RAM, osv, som du har købt, da de er mere stabile.
 • Kom en baggrundsviden om diskuterede oplysninger vil hjælpe dig med at forstå denne vejledning bedre.
 • Dette vil tage praksis at gøre med succes.
 • Hvis du har lidt kendskab til overclocking, læse først.

Advarsler

 • Dette kan ugyldiggøre din computers garanti, afhængig af producenten. Nogle mærker som EVGA og BFG vil stadig indfri garantien, selv efter at enheden er blevet overclocked.
 • Overclocking med spændingen stiger, vil forkorte levetiden på din hardware.
 • Du har brug for en god kølesystem til seriøs overclocking.
 • Overclocking din hardware for meget kan beskadige eller ødelægge din hardware.
 • Overclocking vil forkorte batteriets levetid.
 • De fleste af de computere, som Dell (med undtagelse af XPS linje), HP, Gateway, Acer, Apple, osv., kan ikke overclocket, da mulighed for at ændre FSB og CPU spændinger ikke er tilgængelig i bios.