Wkudk

Sådan skriver PHP-scripts

PHP er et server scripting sprog, der bruges til at lave websider interaktivt. For eksempel, tænk på hvad der sker, når du redigerer en side på denne hjemmeside. Bag denne proces er mange, måske hundreder, af PHP-scripts der kontrollerer, hvordan websider ændres baseret på en bred vifte af circumstances.This artikel vil lære dig, hvordan du skriver et par meget enkle PHP-scripts, så du kan få en grundlæggende forståelse af, hvordan PHP fungerer.

Steps

Sådan skriver PHP-scripts. Installer PHP motor på din computer.
Sådan skriver PHP-scripts. Installer PHP motor på din computer.

Opsætningen

 1. 1
  Installer apache webserver
 2. 2
  Installer PHP motor på din computer.

Echo

 1. 1
  Åbn notesblok. (Filer >> Alle programmer >> Tilbehør >> Notepad). Du skal bruge Notepad en masse!
 2. 2
  Indtast følgende i Notesblok:
  
  

 3. 3
  Gem filen som helst navn du ønsker. (Bare sørg navnet er omsluttet under dobbelt citater fx "Hej verden")
  • Når du gemmer filer i Windows Notesblok, pak filnavnet i dobbelt citater, så Notepad ikke tilføjer. Txt til slutningen af filnavnet. Bemærk i det billede, som den fil hello world.php har "" omkring det. Uden anførselstegn Notesblok ville have gemt filen som hello world.php.txt
 4. 4
  Alternativt kan du blot klikke på rullemenuen under gem som type og ændre det til "alle filer (*. *)", Som vil efterlade navnet præcist, hvordan du skriver det, og citater vil ikke være nødvendig.
  • Hvis du modtager en fejlmeddelelse, skal du sørge indtastet koden korrekt, som vist ovenfor, inklusive tyktarmen.
  • Dette er, hvad du skal se i dit browservindue:

 5. 5
  Åbn din foretrukne browser. Indtast denne adresse i adresselinjen: http://localhost/hello world.php

Forstå, hvordan det fungerer.

 1. 1
  
  

  Disse to linjer fortæller PHP motor, alt mellem dem er PHP-kode. Alt uden for de to tags behandles som HTML og ignoreret af PHP motor og sendes til din browser på samme måde som enhver anden HTML. Det vigtige ting, du nødt til at erkende her er, at PHP-scripts er indlejret inde almindelige HTML-sider.

  • Det er vigtigt at vide, at når vi siger print, vi ikke rent faktisk betyder print. PHP motor faktisk aldrig udskriver noget til din skærm. Enhver output, der genereres af motoren sendes til din browser som HTML. Din browser understøtter ikke engang ved, at det bliver PHP output. For så vidt angår browseren angår, er det at komme almindelig HTML.
 2. 2
  
  

  Denne linje bruger ekko erklæring (godt, faktisk er det en konstruktion, men mere om det senere). Udsagn bruges til at fortælle PHP motoren til at gøre noget. I dette tilfælde, fortæller du motoren til at udskrive, hvad der er inde i anførselstegn.

PHP og HTML

 1. 1
  Skift ovenstående script, så det ser sådan ud:
  
  
  • Denne gang produktionen er den samme som før, men denne gang er teksten med fed skrift. <strong> </ Strong> er HTML markup tags fortælle browseren at vise en tekst mellem dem så fed.
  • Som nævnt tidligere, vil en browser behandle noget, der udskriver en PHP motor som HTML.
 2. 2
  Gem filen som "HelloWorld2 php." Og åbne din browser ved hjælp af adressen: http://localhost/helloworld2.php
 3. 3
  Skriv det samme manuskript som før, men tilføje en anden echo erklæring Skriv dette i notesblok.:
  
  

 4. 4
  Gem som "Hej verden dobbelt. Php". Når du kører scriptet i din browser, skal du se denne:

  • Når du har styr på ekko erklæring, gå videre til noget lidt mere kompliceret.
 5. 5
  på den første linje på> Dette er HTML markup til at indsætte et linjeskift. Hvis du ikke tilføje det, ville dit output se sådan ud:

Variable

 1. 1
  Tænk på variable som beholdere til data. At manipulere data, det være sig numre eller navne, skal du gemme dataene i en container. Syntaksen for tildeling af data, eller bedre kaldes en værdi i en variabel er:
  
  

  I ovenstående eksempel er værdien "Hello World!" Og variablen er $ myVariable. Du fortæller PHP at gemme værdien til højre for lighedstegnet, ind i variablen på venstre side af lighedstegnet.

  Den dollartegn ($) i begyndelsen fortæller PHP at $ minVaerdi er en variabel. Alle variabler skal starte med dollartegn.

 2. 2
  Gør noget sjovt med en variabel. Åbn Notepad og skriv dette:
  
  

 3. 3
  Gem filen som "min første variabel. Php". Når du søger til dette script med din browser, skal outputtet se således ud:

Undersøge, hvordan det fungerer.

 1. 1
  På den første linje af scriptet, har du defineret en variabel kaldet $ myVariable, og du har indsat en værdi, "Hej Verden!". På en linje som denne, giver du variablen navn på venstre side af lighedstegnet, og den værdi, du vil tildele til den på højre side af lighedstegnet. Fra dette punkt i dit script, medmindre du ændrer værdi, $ myVariable altid indeholde værdien "Hello World!".

  Den næste linje, du bør være bekendt med, et simpelt ekko erklæring. Hvad du har brug for at tage notits af, er, at ekkoet erklæring udskrevet en værdi af $ myVariable og ikke bogstaveligt "$ myVariable".

 2. 2
  Variable kan også indeholde tal, og derefter disse numre kan manipuleres ved hjælp af simple matematiske funktioner. Tag denne næste script, for eksempel Type dette i notesblok.:
  
  

  • Intet virkeligt imponerende, men du gjorde tilføje to variabler sammen.
 3. 3
  Kør dette script i din browser, skal du se denne:

Gennemgå.

 1. 1
  På de første to linjer, skabte dig to variable. $ MySmallNumber og $ myLargeNumber. Du har indsat i disse variabler to værdier, 12 og 356, hhv.
 2. 2
  På den tredje linje, har du oprettet en anden variabel kaldet $ mytotal. Med denne variabel, har du gemt en værdi af $ mySmallNumber PLUS $ myLargeNumber. Da $ mySmallNumber har værdien 12, gemt i det, og $ myLargeNumber har værdien 356 gemt i det, er hvad du har gjort gemt værdien af ​​12 + 356 til $ myTotal variabel. Værdien er gemt i $ myTotal er 368.
 3. 3
  Den sidste linje er et ekko erklæring, som udsender en værdi af $ mytotal.

Tips

 • Denne artikel antager, at du har installeret Apache og PHP på din computer. Anytime er det sagt at gemme en fil, er du sparer i "\ ht docs" mappe inde i Apache bibliotek.
 • En rigtig nyttigt værktøj til at hjælpe dig med at teste PHP-filer er XAMPP, som er et gratis program, der installerer og kører Apache og PHP til at hjælpe dig simulere en server på din computer.

Ting du behøver

 • Apache webserver (Win32)
 • (Win32)
 • En tekst editor (Vælg en nedefra)
  • Windows Notesblok
  • Notepad + + Notepad + + (Win) (Har syntaksfremhævning er nemmere at læse)
  • TextWrangler TextWrangler (Mac) (har lignende funktioner som Notepad + +)
 • HTML-editorer (Vælg en nedefra)
  • WYSIWYG
  • Adobe Dreamweaver
  • Microsoft Expression Web
  • Nogle IDE er ligesom Microsoft Visual Studio Web.
 • Mozilla (Enhver browser vil arbejde, men Mozilla er et populært valg blandt webudviklere)
 • For grundlæggende brugere forsøger XAMPP. (et gratis program, der gør din computer en server med PHP, Perl, og mange addons, herunder Python)