Wkudk

Sådan spille keyboard

Det er altid så imponerende at se et klaver mester på arbejde, med deres fingre flyver hen over tastaturet og deres ansigter iført et kig af den samlede koncentration. Denne artikel kan ikke lære dig akrobatik på ivories, men det vil helt sikkert give dig et par ideer til at få dig i gang ned den vej.

Steps

Sådan spille keyboard. Bliv fortrolig med dit instrument.
Sådan spille keyboard. Bliv fortrolig med dit instrument.

Historien

 1. 1
  Bliv fortrolig med dit instrument. Uanset om du ønsker at være en koncertpianist eller tastaturet suser i et rockband, det grundlæggende er de samme.
 2. 2
  Lær terminologien. Instrumentet har mange navne og variationer, som alle bruger den samme interface. Lad os tage et ikke-omfattende kig på historien af ​​tastaturet.
  • Cembalo. Det var nogle af de tidligste keyboards, og gjorde deres lyde ved plukning strengen som en guitarist ville gøre, var det kun pick knyttet til en nøgle. Det gjorde ikke noget, hvis du spillede hårdt eller blødt. Den resulterende lyd havde ingen dynamikområde, det var altid det samme loudness.
  • Piano. Dette raffinerede processen med at gøre lyde, ved hjælp af en hårdt filt hammer snarere end en pick. Hammeren blev aktiveret ved tastaturet, og pianisten fik kontrol over hele spektret af dynamik, fra meget blød til meget højt.
  • Electric Piano. Mens et klaver lyder utroligt rige og smukke, det er virkelig svært at bære rundt på en koncert. Når musikere begyndte tilslutte tilbage i 50'erne, de ønskede noget mindst lige så bærbar som et trommesæt. Den elektriske klaver (og orgel), blev født.
  • Synthesizeren. Efter 300 års cembaloer og klaverer, var musikere meget velkendt og komfortable med layoutet af tastaturet. Når elektroniske lyd synthesizere kom, det gav mening at bruge den samme nøgle layout, men der var en subtil skift i terminologi. Indtil da blev folk der spillede keyboard generelt kaldes "pianister" eller "organister." Men for et instrument, der har et tastatur som et klaver, men kan lyde som noget fra et symfoniorkester til sang killinger, ordet "pianist" bare ikke passede længere, og tastaturet spiller blev født.
 3. 3
  Nu ved du det. Det er tid til at øve.

Forstå tastaturet.

 1. 1
  Kig på tastaturet. Uanset om du spiller en iPad genskabelse af en vintage synth, et monster digital workstation keyboard, eller et fuldgyldigt koncert flygel, de alle har præcis den samme nøgle layout, og kan kun adskiller sig ved antallet af nøgler.
  [[Im
 2. 2
  Bemærk der er 2 forskellige slags nøgler: Sorte nøgler og hvide tangenter. Det kan se forvirrende i starten, men her er et par ting, som vil gøre det nemmere.
  • Der er kun 12 grundlæggende noter. Hvert sæt af 12 toner er den samme som alle andre sæt af 12 toner, kun højere i tonehøjde eller lavere i banen.
  • Hver eneste hvide tangent er en del af C-dur skalaen.
  • Hver enkelt sort nøgle er enten kaldes en "skarp" (#) eller en "flad" (b).
 3. 3
  Kig på tastaturet igen. Meddelelse mønsteret, startende fra C på venstre side af billedet. Det har en flig peger til højre. Den næste tone, D, har lidt faner på hver side, og den næste note, E, har en fane til venstre.
  • Læg mærke til mønstret af 2 hvide nøgler bracketing 2 sorte taster og et hvidt nøgle i midten.
  • Bemærk den næste gruppe op har den samme type gruppering, kun med 3 sorte taster og 2 hvide taster i midten, mellem tonerne F og B.
 4. 4
  Find den næste C op på tastaturet. Bemærk, at det samme mønster er der. Det er den samme for hver oktav på tastaturet.
 5. 5
  Find C skabet til midten af tastaturet. Dette er Middle C eller C3. C-tonerne over det er C4, C5, C6, osv. C nedenstående noter det er kendt som C2, C1, C0.
 6. 6
  Afspilning af en sang. Ja, det er rigtigt. Det er så nemt! Start på C3, forestil dig selv gå normalt, og for hvert skridt du forestille dig, næste hvide tangent spille op, indtil du når C4-derefter stoppe. Okay, det er ikke meget af en sang, men alle grundlæggende var der-spiller specifikke noter i en bestemt rækkefølge for et bestemt tidsrum. Dette er, hvad du spillede ser ud på noder:
  • Spil det igen. Ligesom før, forestille dig selv gå, og for hvert skridt, det næste notat spille op tastaturet. Denne gang se på hver note, læser fra venstre mod højre, før du spiller det på tastaturet. Nu er du ikke kun at spille en sang, du læser musik!

Hvordan til at lære

 1. 1
  Lær keyboard din måde. Der er et par grundlæggende måder at lære at spille keyboard eller klaver.
  • Lær at læse musik. Du kan lære dig selv denne uvurderlige færdighed, kan du tage lektioner, eller du kan gøre begge dele. Det er en stor færdighed at lære, og det er en færdighed du kan tage med dig, hvis du ønsker at lære at synge, spille fagot, guitar, eller saxofon.
  • Lær ved øret. På nogle måder er det lettere. Du skal bare lytte til en sang, og derefter finde ud af, hvilke taster på tastaturet gør de samme toner. Det er svært i starten, men med lidt hørelære det bliver nemmere. Plus, behøver du ikke at blive generet med at lære, hvad alle de små sorte prikker betyder.

At lære at læse musik

 1. 1
  Få nogle noder. Gå til din lokale musikbutik, og forklare dem, at du bare er ved at lære at spille keyboard, hvilken slags musik, du ønsker at spille, og hvis de kan anbefale en god bog for begyndere. De vil være i stand til at anbefale den rigtige metode til din stil af læring.
  • De kan også anbefale en klaverlærer. Hvis du ønsker at blive en dygtig spiller, tage deres råd.
  • Ved første positionering fingrene, være opmærksom på, at nogle noder har lidt tal til at hjælpe guide dig. Disse tal repræsenterer fingeren placering for noterne på score. Disse svarer til: 1 = tommelfinger, 2 = pegefinger, 3 = langfinger, 4 = ringfinger, og 5 = lillefinger.

At lære at spille efter gehør

 1. 1
  Træn dine ører. Ingen metode for læring er øjeblikkelig, og læring ved øret er ikke anderledes. Huske lyden af ​​en sang og konstatering, som noterer på tastaturet for at trykke, er en færdighed, der tager nogle praksis at udvikle sig. Den gode nyhed er, at enhver stor improvisator i verden ved, hvordan man gør det, så det er en færdighed, der aldrig vil være spildt. Her er hvordan du kan starte.
 2. 2
  Lær kunsten at Solfege. Det udtales "sjæl-fezh", og det betyder bladsang. Du kender allerede de grundlæggende, hvis du ved hvordan man kan synge "do re mi." Tonerne i den grundlæggende Solfege skalaen er som følger: gør, re, mi, fa, sol, la, TI, gør. I tonearten C (de hvide tangenter), svarer det til C, D, E, F, G, A, B, C.
 3. 3
  Prøv det. På dit tastatur, spille C skalaen vi dækket ovenfor. For hver note, du spiller, synger den næste tone i Solfege målestok. Må ikke bekymre dig, hvis din sang vil ikke få dig på europæisk Idol. Ideen er at forbinde lydene med noterne. Men hvad med de sorte noter?
  • Her er skalaen, herunder de sorte noter i kursiv: gør-di-re-ri-mi-fa-fi-sol-si-la-li-ti-do. Prøv det på dit tastatur nu, og se, hvordan det lyder. Du vil bemærke, at de gør-re-mi dele begynder at lyde bekendt.
 4. 4
  Praksis intervaller. I stedet for bare at synge "do re mi," Prøv at synge dem i lidt hop: "do-mi-re-fa-mi-sol-do." Make up dine egne kombinationer, skrive dem ned, og synge dem. Derefter matche dem til tastaturet, og se, om du var tæt på.
 5. 5
  Når dette begynder at føle sig godt tilpas, så prøv det med en simpel sang. Det kan være en sang, du allerede kender godt, eller en børnesang, der er meget velkendt. Kun denne gang, i stedet for at synge, for eksempel, "Mary havde et lille lam," syng "mi-re-do-re-mi-mi-miiiiiiiii".
  • Når du udvikler evnen til at gøre dette, kan du lære de Solfege ord til en sang, hvor som helst du måtte være, og så når du kommer tilbage til dit tastatur, afspille dem.
  • Jo mere du gør dette, jo bedre bliver du.

Tastaturet arbejdsstation

 1. 1
  Tænk på tastaturet som havende 3 slags "hjerner". Hver af disse hjerner har en type hukommelse.
 2. 2
  Den første type af hjerne kaldes en sund hjerne, eller mere almindeligt kendt som en tone. Disse er lyder som klaverer, strygere, fløjte, eller nye og usædvanlige lyde, som du kan oprette dig selv.
 3. 3
  Den 2. type er kendt som "rytme hjernen." Dette afsnit kan kaldes "rytmer" på visse tastaturer, eller "stilarter" på andre. Tastaturet kan omfatte trommesæt, bas guitarer, klaverer og andre kombinationer ved hjælp af forudindstillede mønstre. Det er ligesom en backingband du styre med venstre hånd, og med din højre hånd, spiller du melodien.
 4. 4
  Den 3. slags hjerne er hvor alle dine musikalske kreationer kan optages. For eksempel, hvis du har spillet en venstre hånd basguitar del kan du optage det, gemme det, og senere spille akkompagnement med det. Du kan derefter afspille noget helt nyt, som et klaver eller synthesizer melodi, til at passe sammen med, hvad du har oprindeligt indspillet.

Træffe valg

 1. 1
  Beslut mellem tastaturer kontra en almindelig klaver. Overvej følgende faktorer.
 2. 2
  Et klaver har 88 nøgler. Det er stort, det er tungt, og det er højt. Og du kan ikke tilslutte hovedtelefonerne til dit klaver at øve på 2 om morgenen!
 3. 3
  Klassisk musik lyder langt bedre spilles på klaver end et tastatur. En digital piano er sammenlignelig med et klaver, men husk, den proces, hvorved en digital piano samples fra et rigtigt klaver medfører et mindre tab i lydkvaliteten.
 4. 4
  Den digitale tastatur er lettere at spille. Næste gang du er i nærheden af ​​en klaver, trykke ned på den laveste tone. Tryk derefter ned på den højeste note. Mærk forskellen? Den er tung og fast på den nedre ende, og lys og let i den højere ende.
  • Nu kan du prøve det samme på de fleste tastaturer. Medmindre de er lavet til at emulere et klaver keyboard, tasterne på en synthesizer eller arbejdsstation alle føler det samme. Den "handling", som det hedder, er meget let og hurtig, og meget nemmere på hænderne til at spille i mange timer.
  • Mange keyboard spillere behøver ikke hele spektret af klaver. Noterne du spiller kan flyttes op og ned på tastaturet elektronisk. For eksempel kan den note, er i øjeblikket på det midterste C-C3, bliver C4 eller C1, eller enhver anden oktav ved et tryk på en knap.
 5. 5
  Den digitale tastatur er en meget alsidigt instrument. Det er også mere praktisk, hvis du spiller i et band. Rhythm guitarist sent til bandet praksis? Tastaturet spiller kan kalde en guitarlyd patch eller tage rytmeguitarist rolle i bandet ved at spille akkorder i baggrunden med et klaver patch.
 6. 6
  I sidste ende kan selvom tastaturer aldrig gøre en verden af klassisk musik, i en verden af populærmusik (jazz, rock, reggae, pop, punk, osv.) De kommer ind i bred anvendelse.

Klar til mere?

 1. 1
  Når du har lært det grundlæggende, så prøv at tage det op et hak. Spille i et band!
 2. 2
  Få et par venner, der kan spille trommer, guitar og bas. Lær at spille en sang, du elsker alle.
 3. 3
  Arbejde gennem sangen, indtil det lyder som du kan lide det.
  • Når du er færdig, lære en anden sang. Må ikke stoppe før Kanye er din åbningen handle!.

Tips

 • Bliv ikke frustreret. Holde på at forsøge, og du vil lykkes.
 • Må ikke være bange for fejltagelser. Selv den bedste flub nu og da. Husk denne regel: Hvis du ikke laver fejl, du ikke prøver hårdt nok.
 • Øv, Øv, Øv.
 • Tro på dig selv.
 • Accepter konstruktiv kritik så nådigt som du accepterer ros.
 • Klaverspil er det samme grundlæggende princip som at spille på tangenterne.
 • Hvis du laver en fejl bare holde forsøger
 • Lyt og lær fra folk, der kender.
 • Du kan lære at spille keyboard på egen hånd med metode bøger, men tager lektioner er ofte mere brug-du får gavn af nogen, der kan fortælle dig, når du gør det rigtigt, og hjælpe dig, når du ikke kan komme forbi en anstødssten.

Advarsler

 • Må ikke forvente at lære natten over. Selv Mozart og Beethoven ikke lære tingene hurtigt, så praksis.

Ting du behøver

 • Keyboard
 • Noder (Ikke nødvendig for at lære at spille.)
 • En god lærer
 • Entusiasme
 • Tålmodighed og masser af praksis