Wkudk

Hvordan man skriver en linkedin anbefaling

Den fælles valuta for alle sociale netværkssider er den personlige forbindelse, men en af ​​de ting, der gør LinkedIn anderledes er det faglige fokus. Hensigten er, at de folk, du er knyttet til, bør være i stand til at sige noget om dit arbejde - og omvendt. For at skrive en LinkedIn anbefaling, skal du bruge de instruktioner og prøve tekst nedenfor.

Steps

Hvordan man skriver en linkedin anbefaling. Begynd med en meget kort baggrund af, hvordan du kender den person.
Hvordan man skriver en linkedin anbefaling. Begynd med en meget kort baggrund af, hvordan du kender den person.

Skrive din egen anbefaling

 1. 1
  Log ind på LinkedIn, gå til personens profil, og klik på anbefale. Du vil derefter blive bedt om at beskrive, hvordan den person relaterer til dig (ex. kollega, studerende).
 2. 2
  Begynd med en meget kort baggrund af, hvordan du kender den person. Der er normalt ingen grund til at være verdslige, fordi en læser kan tjekke din profil for at se flere detaljer om dig.
  Kelsey var min chef, når jeg interneret på Tyrell Corporation 2008-2009. Vi arbejdede sammen på daglig basis.
 3. 3
  Nævn kvaliteter arbejdsgiverne søger. Hvis du ikke ved præcis, hvad denne reference vil blive anvendt til (eller om din kollega måske en dag ændrer karriere), fokus på professionelle adfærd værdsættes af alle arbejdsgivere.
  I løbet af denne tid, viste hun at være utrolig nyttigt og kyndige. Hun havde altid en effektiv strategi linet op for at gøre vores arbejde går glat og var fremragende i at formidle sine idéer til resten af holdet. Jeg lærte fra hende, selv når hun ikke var at træne mig.
  Fælles søgeord områder omfatter:
  • Ærlighed
  • Integritet og troværdighed
  • Stolthed og opmærksomhed på detaljer
  • Engagement og målrettethed
  • Analytiske og strategiske tænkning
  • Effektivitet, organisation og time-management færdigheder
  • Økonomi og budgettering færdigheder
  • At være en holdspiller
 4. 4
  Fortæl en ​​kort succeshistorie. Historier gør din anbefaling mindeværdige - ". Joe er en ærlig, engageret team player" meget mere end et vaskeri liste erklæring som Nogen kan give en liste, men kun du kan fortælle den historie. Sørg for at det afspejler personens arbejdsmoral, ikke din personlige forhold.
  Jeg vil aldrig glemme den tid, hun reddet en anspændt møde med en investor ved...
 5. 5
  Afslut på en stærk note. Sørg for, at henstillingen afsluttes med en følelse af entusiasme og opløsning. Læserne bør ikke efterlades skrabe deres hoveder spekulerer på, hvad der skete med resten af ​​posten.
  Jeg anbefaler varmt Kelsey og ville kun være glade for at arbejde sammen med hende igen.
 6. 6
  Klik på knappen [view / edit] linket. Dette link giver dig mulighed for at inkludere en personlig besked med anmeldelsen email. Vær sikker på at sige, at det er en kladde og tilskynde forslag til forbedringer.
  • Belabor det faktum, at du er åben for feedback! Da din ven vil højst sandsynligt ikke tale op om deres utilfredshed, skal du være den ene til at. ("Kelsey, jeg pisket det hurtigt op og bifalder Deres redigering forslag.")
 7. 7
  Klik på send. Den person, du anbefale vil få en behagelig e-mail siger, at nogen anbefalede ham eller hende.
 8. 8
  Hvis du ikke modtager et svar inden for en uge, så spørg personen om anbefalingen. Hvis de ikke kommunikere med dig om det, kan det være, fordi de ikke kan lide det. Hvis dette er tilfældet, tilbyder at gentage det i en venlig tone. ("Ked af at høre det! Lad mig redigere det, og vi vil få det rigtige.") Efter et par runder af redigering, vil du har skrevet en stor anbefaling og vil sandsynligvis få en til gengæld.

Tips

 • Dagens referencer er meget kortere end de plejede at være, men længde er erstattet med kvantitet - en person har mange flere referencer end det var tilfældet i det tyvende århundrede. Du skal dog ikke gøre dit brev så kort, at det ser du ikke ligeglad. En historie (se ovenfor) hjælper dig at gøre dette, fordi det er let at huske, og det er en uformel fortælling. Med andre ord, behøver du ikke at bekymre sig om stil, bare fortælle historien.
 • Må ikke springe dine venner og familie. Personlige referencer sag, også, i virkeligheden, kan de noget mere, fordi de indtryk af en person, der har kendt kandidat til et årti, kan bære mere vægt end nogen, der kendte dem kun længden af ​​en virksomheds projekt. Men vil du stadig nødt til at skræddersy din henstillinger til formålet (dvs. du skal fokusere på de faglige kvaliteter, at alle arbejdsgivere søger).
 • Den bedste måde at få en anbefaling er at skrive dem til dine nuværende og tidligere kolleger først. Folk er tilbøjelige til at returnere favor, hvis du skriver dem en anbefaling. E-mail din kollega om, at du gerne vil skrive en LinkedIn anbefaling for dem. Selvom det er usandsynligt, at de ville slå ned dit tilbud, kan de have arbejdsområder eller færdigheder på, at de gerne vil have dig til at fokusere på.
 • LinkedIn ordrer folk søgeresultater baseret på række anbefalinger og de ​​søgeord i dem. Sørg for at din anbefaling indeholder søgeord, der afspejler de fremtidige karrieremuligheder din kollega er tilbøjelige til at søge. Den bedste måde at fastslå, hvad der skal fokuseres på, og hvad der skal medtages, er at bede din kollega.

Advarsler

 • Husk, hvis din ven beder dig om at lyve - lad være at gøre det. Husk, at din anbefaling links tilbage til dig! Hvis du er karriere jagt, vil en potentiel arbejdsgiver sandsynligvis finde de anbefalinger, som du har skrevet til nogen, og vil dømme dig baseret på indholdet heri: det selskab, du holder, hvor godt du skriver, og vigtigst, din ægthed. Med andre ord, har du lyve for en ven? Hvis svaret er ja, så vil det ikke reflektere godt på dig.
  • Derudover kan din kommende arbejdsgiver gør let samtale om nogen, du kender til fælles. Hvordan vil du gerne være i en situation, hvor dine potentielle arbejdsgivere er chatter om anbefalingen du skrev så-og-så, men du kan ikke huske detaljerne i at anbefalinger, fordi det helt blev fabrikeret?