Wkudk

Sådan formatere C-drevet på en Windows XP SP2

Har noget skruet op dit C-drev? Formatering bør være den sidste mulighed, hvis alt andet mislykkedes (herunder ved hjælp af en live-cd, såsom Ubuntu ). Hvis du tror, ​​du har brug for at læse denne artikel (kun til Windows XP).

Steps

Sådan formatere C-drevet på en Windows XP SP2. Indsæt Windows XP-disk, og slukke computeren.
Sådan formatere C-drevet på en Windows XP SP2. Indsæt Windows XP-disk, og slukke computeren.
 1. 1
  Indsæt Windows XP-disk, og slukke computeren
 2. 2
  Tænd computeren
 3. 3
  En skærm vil komme op under boot og fortælle dig om at trykke på en tast for at starte fra cd, (hvis ikke du bliver nødt til at ændre opstart i BIOS). Tryk på en tast, du vil.
 4. 4
  Dernæst bliver du spurgt om, hvilken filsystemet til at bruge, FAT filsystem eller NTFS filsystem. NTFS filsystem er den nyere og hurtigere en, så brug det. FAT vil også begrænse dig til små harddiske.
 5. 5
  Det kan tage et stykke tid. Når alt er indlæst, vil der være et par muligheder på skærmen. Den, du ønsker, siger 'at opsætte Windows XP, trykke på enter.' Så vælge det og trykke på enter.
 6. 6
  Følg resten af instruktionerne på skærmen for at afslutte formateringen.
 7. 7
  Alternativt, hvis du blot ønsker at formatere en sekundær harddisk, kan du gå til 'min computer', højreklik på drevet og trykke på format, og følg vejledningen i overensstemmelse hermed.

Tips

 • Det bedste format mulighed for at vælge den fulde format. Den hurtige format er normalt ikke et godt valg, medmindre du ved hvad du gør. Også, hvis dit problem er så alvorlig, at du overveje formatering, du helt sikkert brug Fuld formatering eller dit problem måske stadig eksisterer.

Advarsler

 • Dette vil slette alt permanent og uigenkaldeligt på C-drevet, og det er gået, medmindre du ønsker at sende disken til en militær-grade data recovery plads, og de ​​er dyre. Hvis du formaterer til at slette følsomme data for sikker, skal du bruge et gratis værktøj, der overskriver alle bits med 1 og 0 mindst fem gange, for at fjerne alle magnetisme spor, der kunne inddrives. Du kan også bruge en data shredder for at nå dette mål.

Ting du behøver

 • En Windows XP-cd'en.
 • Enhedsdrivere
 • Backup Software Cd / dvd