Wkudk

Sådan køber et grafikkort til din pc

Alle pc'er kommer med evnen til at vise grundlæggende grafik. Men for at spille de nyeste spil med fuld grafiske effekter samt bruge to skærme displays og high-end digitale skærme, du ofte nødt til at købe et "add-on" grafikkort, også kendt som en grafik accelerator kort. Der findes mange forskellige typer af video-kort til rådighed. Her er hvordan man kan finde den bedste for dig.

Steps

Sådan køber et grafikkort til din pc. Beslut hvad du ønsker og har brug for at gøre med grafikkortet.
Sådan køber et grafikkort til din pc. Beslut hvad du ønsker og har brug for at gøre med grafikkortet.
 1. 1
  Beslut hvad du ønsker og har brug for at gøre med grafikkortet. Videokort spænder bredt i pris fra så meget som 675€ for det nyeste og bedste til 25€ for en entry-level kort. At vælge den rigtige, du har brug for at vide, hvordan du ønsker at bruge det. Ønsker du at spille alle de nyeste spil på højeste opløsning og fulde visuelle effekter? Hvis det er tilfældet, bliver du nødt til at købe en high-end kort, som regel 190€ eller højere. Hvis du bare har brug for at vise din PC-skærm på to skærme eller køre en high-end DVI-skærm eller et fjernsyn, kan du købe en lavere-end-kort. Husk på, at cost-to-speed forholdet støt falder efter at kortene nå 115€ mark dvs priserne følger en eksponentiel kurve med den mest økonomiske (mest bang for sorteper cards) i midten eller 150€ rækkevidde.
 2. 2
  Vide, hvilken type slot, du vil bruge. Grafikkort kan sætte ind tre forskellige typer af slots på din mor bord. I rækkefølge højeste ydelse er de slot typer PCI Express, AGP eller PCI i den lave ende. Hvis din pc er mere end 5 år, kan det kun have en PCI-slot. Nogle pc'er har i dag AGP slots AGP-kort er normalt 10€ -15€ dollars billigere end PCI-ækvivalenter og udføre 2-4 gange hurtigere, men er nu hurtigt afløst af PCIe-standard. Hvis du har købt din pc for nylig, kan det have den nyere, hurtigere PCI Express (PCIe) slot.
 3. 3
  Vælg en chip mærke (de to mest mest populære er enten ATI eller NVIDIA). Disse virksomheder gør GPU (Graphics Processing Unit), der er på grafikkortet, mens en anden virksomhed vil gøre resten af ​​grafikkortet (hukommelse, ventilator, VGA / DVI-stik). Der er to førende virksomheder, der gør grafik-chips, der går ind grafikkort. Mange år tilbage, nVidia var leder i dette rum, men i de seneste fire år AMD / ATI chips og drivere fanget op med NVidia med hensyn til ydeevne for pris. Selv for nylig AMD / ATI har mistet terræn igen i nogle folks meninger. Enten er fint, men det er virkelig op til brugeren at forske de specs for særlige kort, de ønsker at købe. Du kan finde anmeldelser og beskrivelser af de førende chips og grafikkort til rådighed i alle de store pc-magasiner online og på tryk. Du kan også gå til producentens hjemmesider, som den for Diamond Multimedia, for mere information om de tilgængelige grafikkort.
 4. 4
  Vælg en fabrikant. Mange grafikkort er tilgængelige fra flere producenter. Nogle eksempler er Diamond Multimedia, PNY og ATI og nVidia selv. Forskellige fabrikanter tilbyder forskellige niveauer af garanti og kundesupport samt forskellige spil bundter afhængigt af produktet. Mange kort gå på salg fra tid til anden, især på back-to-school og ferietid, så sørg for at shoppe efter det bedste tilbud.
 5. 5
  Vælg en måde at købe skærmkortet. Du kan enten købe det fra en butik (Circuit City, Best Buy, Wal-mart), eller via en online butik (såsom newegg.com eller pricewatch.com). Retail butikker tendens til at markere grafikkort betydeligt! Du kan spare en betydelig mængde penge, hvis du køber online. Hvis du vælger en detailforretning, vente på de førnævnte markdowns og salg. Som altid kan du sammenligne priser for de fleste butikker online.
 6. 6
  Installer skærmkortet og nyde dit nye accelereret grafik evne!

Advarsler

 • Høje ende grafikkort har ekstra strømstik. Disse skal være sluttet til kortet til at arbejde. 8800 GTX har to strømstik på det, hvis de ikke er sat i en buzzer lyder.
 • Vær sikker på at vælge et grafikkort, der matcher den slot type du har på din PC. Før du køber, så tjek dit system specifikation eller dokumentation for at se, om dine slot typer er PCI, AGP, PCI Express, eller en kombination.
 • Sørg for at din strømforsyning har effekt til at køre kortet. Høje ende kort bruger en masse strøm.
 • Når du installerer grafikkortet, skal du sørge for at frakoble strømforsyningen! Fjernelse eller installation af computerens komponenter, mens computeren har magt (selvom computeren kan blive lukket ned) kan beskadige computeren, hvilket gør bundkortet eller andre komponenter ubrugelige.