Wkudk

Hvordan til at praktisere synet læsning klavermusik

Vidste du, at du er øjekast læser lige dette øjeblik? Du har lært, da et barn, til hurtigt at genkende mønstre af breve, og kan læse en bog uden at tænke for meget over det. Det gør livet lettere, gør det ikke? At lære at syne læse klavermusik er en sammenlignelig disciplin, der i høj grad vil forbedre dine evner som et klaver eller keyboard spiller. Ligesom at lære at læse ord, vil det tage tid og praksis, men det er en færdighed, vil du sætte pris på hele dit liv. Vi vil give dig nogle tips til, hvordan man kommer i gang.

Steps

Hvordan til at praktisere synet læsning klavermusik. Sidde ved klaver eller keyboard med din musik foran dig.
Hvordan til at praktisere synet læsning klavermusik. Sidde ved klaver eller keyboard med din musik foran dig.

Hvordan til at praktisere

 1. 1
  Sidde ved klaver eller keyboard med din musik foran dig. Sørg for at din kropsholdning er god, og musikken er placeret, så det ikke er en belastning at læse det. Tag et kig på de noter og rytmer, og forsøge at forstå stykket en lille smule før der rent faktisk at spille nogen del af det.
  • I begyndelsen etaper, er det nyttigt at øve rytme, før du tilføjer i melodien. Tap din fod, eller brug en metronom, og klap ud rytmiske værdier. Oprethold god sight-læsning disciplin, og ikke stoppe, hvis du laver en fejl.
  • Du bør være i stand til at internalisere rytmisk læsning relativt hurtigt. Når du er ud over de meget grundlæggende faser, er det bedre at integrere både rytme og melodi på samme tid.
 2. 2
  Notér detaljerne. Kig på toneart, eventuelle ændringer af nøgler, og dynamikken i det stykke. Hvis du kan, skal du kigge efter akkorder, og bestemme, hvad de er.
  • Kig efter den vanskeligste del af stykket, for eksempel, kan sekstendedelsnoder (semi ottendedele), eller et sted med en masse af fortegn, der er vanskelige at fordøje og fastsætte en hastighed, hvor du tror, ​​du spiller selv de vanskeligste dele. Det er meget vigtigt ikke at stoppe og genstarte, når du laver en fejl: bare holde med at spille.
  • Kig efter mønstre, mens du spiller, og forsøger altid at læse mindst én foranstaltning forude.
 3. 3
  Afspil stykket. Efter at have læst gennem øvelsen, er det tid til at gøre nogle støj. Tæl tempoet højt, og sørg for du regner langsomt nok, så du realistisk kan spille alle tonerne.
  • Du kan gå glip af et par, noter, men det er mere vigtigt at du holder din tempo nøjagtige.
 4. 4
  Holde øve på denne måde, så ofte du kan. Du er velkommen til at gå tilbage og de stykker, du spillede i dybden. Jo mere du træner, jo bedre dit syn læsefærdigheder vil blive.

Musical kilder

 1. 1
  Holde det friske. Den største nøglen til en vellykket syn læsning er, at du kun læse og afspille musik en gang. Du kan købe en række musik bøger, låne dem på biblioteket eller printe ud klavermusik fra en hjemmeside. De vil alle arbejde, men kan resultere i en tilfældig læringsproces.
  • Tænk på det sådan her: Når du har lært at læse, du startede med "See Spot run Run, Spot, køre." Du har ikke straks springe til "O glæde, O nye vertigo forskel, min platonisk reader-writer martret af en mest platonisk søvnløshed..." For de bedste resultater, fokus på musik inden for dine evner rækkevidde.
 2. 2
  Køb en "metode" bog. Der er antallet af bøger specielt designet til at undervise synet læsning, og tager dig gennem praktiske øvelser metodisk-hver øvelse bygning på den foregående øvelse, og tilføje lidt noget nyt hver gang. Her er par yderst anbefalede titler:
  • Forbedre din Sight-Reading! Klaver, Level 1 fra Alfred Music Publishing. Der er i alt otte bind, der tager dig fra begynder til avanceret.
  • Primer Level Sightreading Bog fra Hal Leonard Publishing. For mere avancerede læsere, er der to yderligere mængder.
 3. 3
  Train online. Hvis du er kablede og klar, kan online-uddannelse være vejen at gå. I modsætning til bøger, kan synet læsning websites generere tilfældige øvelser af en ikke særlig "musical" karakter, hvilket tvinger dig til rent faktisk at læse, ikke bare fornemmer den rigtige retning af de musikalske fraser.
 4. 4
  Kig efter websteder, der opdateres ofte. Du ønsker nyt materiale til rådighed regelmæssigt, således at de undervisningsmaterialer ikke bliver forældet. Også kigge efter et websted, der har gradueret øvelser, så du ikke bliver kede en gang bliver for let for dig. Ja, så svært som det kan synes ved første, det er en færdighed, som du kan lære! Her er et par hjemmeside forslag, selv om der er mange flere bare en Google-søgning væk:
  • Synet læsning Projektet tilbyder en bred vifte af øvelser, og en søgefunktion, så du kan vælge de øvelser, der passer bedst til dine behov. Derudover har de en unik slå tæller, trin gennem motion, plus de har downloades MIDI-filer! Det er gratis, selvom donationer anmodet om.
  • Klavermusik sight-læsning praksis er en anden gratis hjemmeside, der starter dig ud at læse en tone ad gangen, derefter gradvist udvikler sig til mere og mere vanskeligt øvelser. Du kan også springe frem ved at tilpasse indstillingerne. En ulempe er, at det kræver at du har et MIDI keyboard eller til at interagere med skærmtastaturet.

Tips

 • Brug STARS metode til at hjælpe dig med at huske hvad man skal kigge efter, før du begynder at spille et nyt stykke:
  • S = (nøgle) Underskrift
  • T = Tempo
  • A = Fortegn (klid og lejligheder)
  • R = Rytmer
  • S = Style
 • Døm ikke dig selv eller din evne som du syne læse. Husk, at du blot forsøger at forbedre dine læsefærdigheder. Da synet læsning indebærer at spille kontinuerligt (stopper ikke, som om du øve at perfektionere det stykke), dit fokus er vigtigt. Kom vred på dig selv eller sætte dig ned på nogen måde blot distraherer dig fra det primære mål. og lege med forsæt.
 • En af de sværeste dele af syne læsning musik er at få rytmen korrekt. Det hjælper til at tælle højt, "One og to og tre og fire og..." Naturligvis de numre, du regne afhænger af stykket.
 • Check for skarpe eller lejligheder, centrale ændringer eller ændringer i taktart. Hvis du beskæftiger dig med nogen store spring (dvs. oktav spring), også passe på dem. Dobbelt og tredobbelt kontrollere enhver bemærkning, som ikke er i personalet.
 • Lær dine intervaller. En musikalsk interval er afstanden mellem to toner. For eksempel er intervallet mellem C og D en 2nd. Intervallet mellem C og E er en 3rd, og intervallet mellem C og G er en 5th. Der er en nem giveaway når man ser på score:
  • Når 2 toner er både på strækninger, intervallerne er 3., 5., 7., osv. Tæl personale linjer og mellemrum, hvis du ikke er sikker på: 2 linjer noter adskilt af et mellemrum = a 3rd, 2 linje noter adskilt af 2 rum og en linje = en 5.; etc.
  • Det samme er tilfældet når 2 noter er begge på rum. De er de samme-ulige nummererede-intervaller. Forskellen er, at du tæller 2 rum noter adskilt af en linje til en 3. og 2 rum noter divideret med et mellemrum og 2 linjer til en 5., etc.
  • Når den ene notat er på en plads, og den anden på en linje, intervallerne er lige nummererede. Et mellemrum notat efterfulgt af én linje note, med ingen linjer eller mellemrum i mellem, er en 2., en plads note og en linje notat adskilt af en linje og et rum er en 4., etc.
  • Intervaller er noget mere kompliceret end dette, men for at blive fortrolig med synet læsning, vil disse basics få dig i gang.
 • En meget god færdighed at lære, når synet læsning er i bedring efter fejl. Du vil gøre dem. Lad dem ikke fluster dig, bare fortsætte med at spille. Det er næsten garanteret, at hvis lytteren ikke er bekendt med musikken, og du behøver ikke give det væk, vil de aldrig vide.
 • En anden meget god (og langt sjovere) måde at øve synet læsning er at spille duetter med en ven, da begge pianister vil blive tvunget til at holde i tide, lege løbende og med rigtige toner så vidt muligt.
 • Du kan hvis du ikke har et klaver i nærheden, læse noder uden selv at spille. Kig på deres positioner, og huske, hvad de ser ud. Forpligte det til hukommelsen.