Wkudk

Sådan at lytte til din lokale flyvekontrol

Flyvekontrollen (ATC) er ansvarlig for at levere afgørende information til piloter omkring travle lufthavne. De kommunikerer med piloter på udpegede radiofrekvenser til at holde lufthavnsdriften kørende og sikkert.

Deres kommunikation er også tilgængelig for offentligheden. Uanset om du er studerende pilot, pensioneret pilot eller bare ønsker at vide, hvad der foregår i de venlige himmel, kan du lytte til flyveledere på arbejde enhver tid.

Steps

Sådan at lytte til din lokale flyvekontrol. Find levende frekvenser.
Sådan at lytte til din lokale flyvekontrol. Find levende frekvenser.

Find en luftfart frekvens

 1. 1
  Find levende frekvenser. Anskaf en radio scanner, der er i stand til at modtage frekvenser mellem 118,0 og 136,975 MHz. Du kan også lytte til ATC-faciliteter fra hele verden på hjemmesider, herunder liveatc.net, globalair.com, airnav.com og radioreference.com
 2. 2
  Huske nogle af de grundlæggende frekvenser.
  • 121,5 er nødfrekvens. Hvis der er en slags undtagelsestilstand, vil piloterne sende på den. Du kunne også høre en nødsituation locator beacon på denne frekvens, hvis et fly styrter ned.
  • 122,750 MHz er frekvensen til almindelig flytrafik luft til luft-kommunikation
  • 123,025 MHz er frekvensen for helikoptere luft til luft-kommunikation
  • 123,450 MHz er "uofficielle" frekvens for luft til luft-kommunikation
  • Søg 122,0-123,65 for Unicom (ukontrollerede lufthavne) og luft til luft-kommunikation.
  • Søg 128,825-132,000 MHz for ARINC frekvenser (flyselskaber, firmaflyvning og general aviation kommende efterlyser brændstof, parkering og andre anmodninger).

Aeronautiske ledhejseporte diagrammer

 1. 1
  Find en aeronautisk sektionsopdelte diagram. Du højst sandsynligt vil være på udkig efter et diagram over dit lokalområde fra den nærmeste lufthavn. Ældre versioner af disse diagrammer vil normalt virke fint. Online ledhejseporte diagrammer for dit lokalområde findes på www.skyvector.com
 2. 2
  Find den nærmeste lufthavn på kortet. Lufthavne er angivet med blå eller magenta cirkler, med linjer inde repræsenterer landingsbaner. Ved siden af ​​cirklen er en blok af tekst med lufthavnen navn og oplysninger om den pågældende lufthavn. Kontroltårnet frekvens er angivet ved CT - 000.0, hvor følgende tal angiver den frekvens, der anvendes af ATC. For eksempel, hyppigheden for Wittman Regional lufthavn i Oshkosh WI er CT - 118,5.
 3. 3
  Hvis lufthavnen er ukontrolleret (ingen tower) eller tårnet driver del tid, et C i en cirkel efter en frekvens nummer vil blive anvendt til at betegne en fælles trafik rådgivende frekvens (CTAF). En stjerne vil være efter tårnet frekvens at angive, at lufthavnen som havende en del tid tårn. På denne type lufthavnen, kommunikerer piloterne direkte med hinanden og fortælle hinanden om deres position og intentioner.
 4. 4
  Alle kontrollerede lufthavne vil blive betegnet med blå cirkler, mens ukontrollerede lufthavne er magenta. Lufthavne med landingsbaner over 8000 ft, ikke indesluttet i cirkler, og bare have et diagram afbilder landingsbanen layout, som er skitseret i blå (kontrollerede) eller magenta (ukontrolleret).
 5. 5
  Nogle lufthavne har AWOS (automatiseret vejr observere-system), ASOS (automatiseret overflade observere systemet) eller ATIS (automatiseret terminal informationstjeneste) frekvenser, der er anført på kortet. Disse er automatiserede eller gentagne udsendelser, der giver piloter med vejret og lufthavnen oplysninger, som de forbereder at lande eller afgår.
 6. 6
  Hvis du har adgang til en lufthavn / facilitet bibliotek, kan du finde flere frekvenser end dem, der findes på kortet. Ved større lufthavne får piloter deres flyveplaner frirum fra en "clearance delivery" frekvens, kommunikere på rulleveje med en "jord" frekvens og få start og landing clearance fra "tårnet" frekvens. Når piloter er luftbårne, vil de tale med en "-tilgang / afgang" frekvens, og en gang i ruten, kan de endda tale til en "center" frekvens. Hvis du er heldig eller live tæt nok til en lufthavn, kan du være i stand til at modtage flere af disse frekvenser.

Pilot lingo

 1. 1
  Hvis en controller giver en pilot en instruktion, vil han eller hun præfikset det med flyets identifikationsnummer. For kommercielle flyvninger, vil det bare være det flynummer, såsom FN 2311. Et mindre fly er identificeret ved nummeret på deres hale.
 2. 2
  Efter flynummer, vil regulatoren giver en instruktion som "enter vindretningen." Dette instruerer piloten at indtaste trafikmønster på en given lokalitet. Piloten vil så læse tilbage instruktion, så controlleren kan kontrollere, at det blev forstået korrekt.
 3. 3
  Nogle gange vil controllere "aflevere" en pilot til en anden frekvens. Et eksempel kunne være en controller siger, "November-12345, skal du kontakte Approach på 124,32, god dag." Igen vil piloten læse tilbage instruktionen.
 4. 4
  Operationer på ukontrollerede lufthavne er langt mindre formelle. Det meste af tiden, vil piloter udsendt blinde transmissioner for alle på frekvensen, annoncerer deres stilling eller hensigter. Ord som "vindretningen, sidevind, medvind, base, og de endelige" betegner bestemte positioner i trafikmønster.
 5. 5
  Lær det fonetiske alfabet. Piloter og controllere bruger det til at kommunikere breve, da de ofte kan forveksles. Du kunne også høre nogen bruge "niner" at kommunikere "ni", "fife" at kommunikere "fem" eller "træ" til at kommunikere "tre."

Tips

 • Læsning af Sectional Legend i høj grad kan hjælpe dig med at finde frekvenser, der vil være interessant.
 • Må ikke blive overrasket, hvis du kun kan høre den ene side af samtalen. Du vil højst sandsynligt kun kunne høre flyet og ikke den kontrollerende agentur. Hvis du er tæt på en lufthavn, kan du høre ATC og piloter.
 • På TuneIn radio app til Roku boks og iPod, kan du tune ind på frekvenserne til major (SFO, DCA, MIA, JFK, etc.) og lokale lufthavne.

Advarsler

 • I det usandsynlige tilfælde, at du hører en nødsituation i løbet af en lokal frekvens, som en plan om at gå ned, ringe 911 med det samme.
 • Nogle "scannere" er faktisk "transceivere", som tillader tovejskommunikation. ALDRIG kommunikere luftfart frekvenser. De sanktioner, er alvorlige!

Ting du behøver

 • Scanner kan modtage frekvenser mellem 118,0 og 136,975 MHz
 • Aeronautical Chart eller lufthavnen / Facility Directory of dit område for at finde den lokale frekvens, der anvendes af ATC.