Wkudk

Sådan spille klarinet

En klarinet er en træblæser instrument med en smuk, rund klang. Klarinetter har en af ​​de største udvalg af beg af alle musikinstrumenter, hvilket gør det til et af de mest interessante og udfordrende instrumenter til at spille. De fleste skoler har bands, der tillader villige studerende til at lære at spille. Hvis du ikke længere er i skole, selv om, det er bestemt muligt at tage lektioner og lære at spille klarinet.

Steps

Sådan spille klarinet. Hos din lokale musikbutik, finde ud af, om de tilbyder lektioner.
Sådan spille klarinet. Hos din lokale musikbutik, finde ud af, om de tilbyder lektioner.
 1. 1
  Køb eller lej en klarinet, så du kan øve (medmindre du har en klarinet allerede). Husk, hvis du er nybegynder, dyre klarinetter vil ikke være praktisk eller let at spille. Det er bedre at leje eller leje-til-ejer en billig, brugt klarinet at begynde. Der er mange gode modeller, der er lette at spille. En Selmer plastik klarinet eller et træ Buffet E11 er almindeligt anvendt som begyndelsen klarinetter. Hvis du er en mellemliggende spiller Cecilo klarinetter er det perfekte valg for dig.
 2. 2
  Køb reed også. En klarinet har brug for en Reed.
 3. 3
  Hos din lokale musikbutik, finde ud af, om de tilbyder lektioner. Det er bedst at starte ud med en lærer i stedet for på din egen, så du ikke går glip af noget eller lære noget galt. Ofte vil skolens musiklærere tilbyde undervisning for billigt.
 4. 4
  Sæt klarinet sammen. Fastgør klokken på til bunden af ​​den vigtigste del af klarinetten. Sæt reed på den tomme plads. Skub derefter tønde på toppen af ​​de vigtigste del, og på Reed. Juster dine reed, hvis den ikke er placeret korrekt. Fastgør mundstykket på det. Soak reed i dig munden og skub ligatur over mundstykket. Skub reed mellem ligatur og mundstykket med den flade del vender i. Stram nobs på ligatur, indtil det er stramt nok til ikke at falde af. Husk at ikke strammes for meget, fordi det kunne sætte pres på mundstykket.
 5. 5
  Krølle din underlæbe over dine lavere tænder nok til, hvor dine tænder, vil ikke grave i reed (men ikke for meget!) Og placer mundstykket i munden med reed nedad hviler på din underlæbe. Hold din kæbe flad. Din top tænder bør plantes solidt på toppen af ​​din talerør (modsat af reed side). Din overlæbe skal være normal, medmindre du ønsker at spille det, der kaldes dobbelt-læbe (curling øverste læbe såvel). For begyndere, er kun curling underlæben bedst.
 6. 6
  Forsegl hjørner af din mund omkring mundstykket. Hvis dine læber ikke forsegling det nok, vil luften slippe ud og kommer der ingen lyd ud. Prøv at løfte hjørnerne af din mund til at stramme det endnu mere (selvom det kan være svært at vænne sig til i første omgang, og du vil sandsynligvis lære det bedst ved at tage lektioner). Din tunge skal pege på det reed, når du spiller, men ikke røre den. Når du blæse, være sikker på ikke at røgsky ud af dine kinder!
  • Hvis du produceret en lyd uden at dække eventuelle huller eller nøgler (en ikke-knirke lyd, der er), det er det, der kaldes en åben G på klarinet. På personalet, er det på den anden linie fra bunden. Fordi klarinetten er i tonearten Bb, er det, hvad der er kendt som en gennemførelse instrument, hvilket betyder, at det ikke er i kammertonen C (nogle instrumenter C - klaver, fløjte, obo, guitar). Det betyder også, at enhver tone, du spiller på klarinet er to halve trin lavere i kammertonen.
  • Hvis du knirkede, ikke blive afskrækket! Det er svært at vænne sig til klarinet embouchure (munden form). Bare holde forsøger!
 7. 7
  Du bør tjekke din lokale musikbutik igen og se, hvilke slags nybegynder klarinet bøger de har. Nogle almindeligt brugte er Band Expressions, Standard of Excellence, og Rubank Elementary Method. Alle af dem vil lære dig, hvordan du spiller sange og sådan, men en lærer er bedst til mastering teknik og din lyd.
 8. 8
  Soak din reed i vand, mens du ikke spiller det for at slippe af bakterier.
 9. 9
  Vær tålmodig! Klarinetten tager tid at mestre, så ikke får modet, hvis du ikke får det højre væk.
 10. 10
  Slap! løbet spille klarinet vil kun resultere i at forstyrre dig selv. Hvis du opdager, at du bliver frustreret, tage en pause og komme tilbage til det. Afslappende dig selv, kan gøre at spille føles mere naturligt.
 11. 11
  Har!
 12. 12
  Nyd det og have det sjovt!

Tips

 • Som med ethvert instrument, hvis du bare spiller for sjov starte med ting, du kender. der er masser af (ikke for udfordrende) populære stykker til klarinet, især hvis du kan lide swing og jazz, som er mere intuitivt. Den klassiske repertoire kan være mere krævende, men der er lettere stykker her, hvis du ser hårdt nok.
 • Når dine fingre ikke er i brug, holde dem meget tæt på de huller, for at gøre det lettere for dem at komme til tasterne, når de er nødvendige. Hvis du holder fingrene for langt væk fra klarinet, vil det gøre det svært at spille hurtige ting.
 • Når du spiller, altid dække hullerne helt. Hvis du ikke gør det, vil tonerne ikke kommer ud.
 • Lad ikke nogen luft flygte fra siderne af din mund.
 • Hvis du er en mere avanceret afspiller, kan du ønsker at opgradere til en højere kvalitet træ klarinet. Buffet og Selmer er begge meget populære klarinet mærker, der sælger mange store modeller.
 • Klarinetten skal holdes væk fra dig selv, ikke peger lige ned. Klokken burde næsten være forbi dine knæ.
 • Må ikke røgsky ud af dine kinder, da du blæse. Dette vil gøre det næsten umuligt for dig at kontrollere din tone. Det vil også gøre dig knirker meget mere. Hvis du knirker en masse, kontrollere, hvor din mund er på mundstykket. Sørg for, at det ikke er for høj eller lav på dit talerør. Din lærer kan hjælpe dig med dette.
 • Lyt til professionelle klarinet spillere og prøve at lyd og "flow" ligesom dem. Start med imitation, og du vil langsomt udvikle din egen unikke lyd.
 • Hvis du praksis skalaer og arpeggios, vil din teknik til soloer og andet repertoire være meget glattere og bedre, fordi du vil have mange finger mønstre allerede har lært. Disse vil sandsynligvis blive undervist til dig i sidste ende af din lærer (du skal have en!) Til sidst. Du bør ikke prøve dem endnu, hvis du lige har startet, selv om.
 • Må ikke blæse for hårdt eller tage for meget talerør ind i munden, og det vil gøre det sværere at spille og gøre dig til at lyde dårligt, for ikke at nævne squeakiness
 • Prøv at starte med en blødere reed mellem størrelserne 1-2 1/2. Som din mund muskler bliver stærkere, vil du begynde brug hårdere siv. Du vil vide, hvornår de skal støde op siv, når din klarinet begynder at lyde som en person, der taler withbtheir næse tilsluttet. Så i stedet for det makig en "woooo" lyd, er det at lave en "waaaa" nasal-y lyd. Din lærer vil også fortælle dig, hvis du har brug for en blødere eller hårdere Reed.
 • Altid varme op før du spiller sange. Det vil få din mund og fingre klar, og det vil også hjælpe dig med at sørge for din reed er i orden.
 • Hvis du virkelig er interesseret i at spille klarinet, finde en lærer og deltage i en band eller orkester. Husk også, - du kommer ikke til at blive en god spiller natten over. Starte med det grundlæggende og derefter gå videre til mere avancerede ting.
 • En Rico Reed og Vandoren Reed er næsten den samme, men du vil bemærke, at det er lettere at spille høje toner på en Vandoren Reed.
 • Vær sikker på at holde din embouchure firma - din kæbe skal være fladt og munden skal være opadvendt.
 • Glem ikke, at for at komme i reed går, bør du placere den i vand. Slikke og sutte er for sidste minut situationer alene, ikke til produktion af den bedste tone.
 • Som med ethvert instrument, bør du jævnligt have din klarinet inspiceret på din lokale musikbutik for at sikre at intet er galt med det.
 • Hvis du ikke er sikker på vej til at spille en tone, henvise dig til en grebtabel.
 • Sørg for at få dit reed våd, før du spiller. Hvis du forsøger at spille på et tørt rør, vil det lyde dårligt og vil sandsynligvis knirke oftere. Før en forestilling, placere din reed i en lille krukke eller flaske vand. Sucking reed vil ikke producere den ønskede tone, og kan forårsage skade på din Reed.
 • Hvis du ikke er sikker på, hvis du ønsker at købe en klarinet endnu, leje en er en meget god mulighed, især hvis din musik butik har leje-til-egne.
 • Næsten alle noter i en skala du enten tilføje eller tage væk en finger.
 • At vænne sig til klarinet, samle mundstykket og tønde, sætte en kæp på mundstykket og blæse. Dette vil få dig vant til mærkelige fornemmelse af reed og give dig en chance for at arbejde på din embouchure før du nødt til at spille noter.
 • Det hjælper at drikke citronsaft, før du spiller så din embouchure vil blive bedre.
 • Start din par måneder med en 2,5 Reed.
 • Prøv dine best.Playing er ikke let.
 • Når praktiserende spille melodien (r) du har problemer med igen og igen og du er tilbøjelige til at lykkes!!

Advarsler

 • Glem ikke at svaber din klarinet før du sætter det i sagen! Hvis du pakker din klarinet op "våd", vil klodserne blive ødelagt og skimmel kan med tiden vokse indersiden af ​​din klarinet.
 • Din underlæbe bør fungere som en stødpude for Reed. Tillade din lavere tænder til at røre ved reed vil helt ødelægge den.
 • Må ikke sætte reed højere end mundstykket - det gør det yderst vanskeligt at fremstille en note. Spidsen af ​​reed skulle være lige om, hvor spidsen af ​​mundstykket er.
 • Må ikke bare købe den billigste klarinet du finder. Billige klarinetter kan være defekt og lyd dårligt. Find en klarinet, der er i god stand. Det behøver ikke at være dyrt.
 • Må ikke få for meget spytte i din siv. Hvis du oversaturate det, kan det ikke spille længere.
 • ALDRIG tygge tyggegummi eller spise / drikke sukkerholdige ting, mens eller før du spiller! Maden kan komme i din klarinet eller din spytte kan tørre op inde i det og gøre det klistret inde i der.
 • Blæse kold, hurtig luft for at frembringe en god lyd. Det kan aldrig være for hurtigt - du skal bare kontrol for at forhindre knirkende.
 • Grease dine propper regelmæssigt. Det kan gøre det svært at sætte sammen og tage ud din klarinet, hvis du lader de propper tørre op. Når du spiller din klarinet en masse du kan smøre propper en gang om ugen. Hvis du smøre propper for meget de kan glide.
 • Husk - alles mund er anderledes, så din embouchure behøver ikke at være præcis den samme som alle andres. Hvis du er nybegynder, du måske ønsker at starte ud med en størrelse 2 1/2 størrelse Reed. Derefter gå op derfra.
 • IKKE vaske dit klarinet, den eneste vaskbare del er din talerør.
 • Hvis sidder mens du spiller, ikke slappe mod bagsiden af ​​stolen, selv om det er lige. Sid på kanten af ​​sædet og sidde op straight. Slumping kan gøre dig til at lyde dårligt.
 • Må ikke bide for hårdt ned på mundstykket. Det kan beskadige mundstykke og gøre dine tænder gør ondt.
 • Klarinet er en meget vanskelig instrument til at lære at spille godt uden en lærer. Det kan være nemt at komme i gang, men medmindre du ønsker at blive hængende på nybegynder musik for evigt, kan det være bedst at få en lærer.
 • Hold dit hoved op som normalt, når du spiller. Klarinetten skal komme til din mund, din mund bør ikke gå til klarinet. Hvis du ikke kan lave en lyd, flytte hovedet rundt vil ikke hjælpe.
 • Når du placerer fingrene på klarinet, bør de være let buet og afslappet, mens du stadig dækker hullerne helt.
 • IKKE sætte din klarinet i vand, vil træ puder puste, og så er du nødt til at købe en ny.

Ting du behøver

 • En ligatur.
 • Rengøring vatpind eller klud.
 • Cork fedt.
 • Bore olie (for Træklarinetter).
 • En musik bog til at hjælpe dig i gang.
 • Lærer eller ven (valgfri, men en lærer vil virkelig hjælpe!)
 • Klarinet sag
 • En blyant til at skrive i slag, noter, etc., at du har problemer med i din musik
 • røde stempel (til Træklarinetter)
 • En reed (begyndere-2 1/2)
 • Vand i en flaske eller krukke.
 • En tuner for at sikre din klarinet er tunet
 • En metronom til at holde rytmen til en bestemt sang
 • En blyant (Du skal bruge en blyant til at minde dig om, hvordan man spiller en tone.