Wkudk

Sådan omformatere en bærbar computer

Proceduren for at omformatere en bærbar computer er forholdsvis enkel i dagens verden. Producenten enten giver ejeren med en kopi af operativsystemet (OS), sammen med drivere og hjælpeprogrammer, eller de opretter en restaurering partition på harddisken.

Steps

Sådan omformatere en bærbar computer. Bestem hvilken metode restaurering er leveret af producenten.
Sådan omformatere en bærbar computer. Bestem hvilken metode restaurering er leveret af producenten.
 1. 1
  Bestem hvilken metode restaurering er leveret af producenten. Hvis du ikke har modtaget nogen diske med din maskine, så du helt sikkert har en gendannelse partition. Hvis du har modtaget et sæt af restaurering diske med maskinen, så du næsten helt sikkert ikke har en gendannelse partition.
 2. 2
  Indsæt operativsystemets disk i dit CD / DVD drev. Det normalt auto-kører og vil åbne en menu eller optioner siden. Vælg muligheden for at installere en ny kopi af operativsystemet.
  • Hvis cd'en ikke kører af sig selv, skal du dobbeltklikke på "Denne computer", og derefter højreklikke på drevet med OS disken. Klik på "Auto-Run".
 3. 3
  Vent på CD for at fortsætte automatisk til hver eneste skridt. Hvis du er væk fra computeren for en stund, det vil pause i næste punkt, afventer fornødne input fra dig. Følg anvisningerne, være tålmodig og undgå fristelsen til at gribe ind.
  • Hvis du formatere din laptop harddisk, vil du acceptere standardindstillingerne tilbud / indstillinger at installationen disken beder om.
 4. 4
  Vid, at computeren vil vise en helt frisk skrivebordet, når OS installationen er færdig.
 5. 5
  Indsæt cd'en med enhedsdrivere og hjælpeprogrammer, at fabrikanten har inkluderet. Installer chipset drivere først.
  • Nogle cd'er vil have en enkel løsning for nybegyndere at vælge, undgå forvirring. Ellers bliver du nødt til manuelt at vælge chipset driver. Det er normalt omtales på en måde, der adskiller det fra andre bilister som video eller lyd. Ofte vil det henvise til Northbridge eller bundkort.
 6. 6
  Genstart computeren efter at have modtaget en besked om at gøre det.
 7. 7
  Fortsæt med at gå ned på listen, installere video, lyd og eventuelle andre nødvendige enhedsdrivere. Nogle producenter giver brugerne mulighed for at foretage et par markeringer, og derefter alle drivere er installeret i den rigtige rækkefølge, automatisk genstart som nødvendigt for at fortsætte og afslutte. Den eneste driver, der betyder noget, er chipset driver. Alle andre kan installeres i vilkårlig rækkefølge.
 8. 8
  Installere alle programmer, der fulgte med din bærbare computer, når føreren installationen er færdig.

Omformatere en bærbar computer ved hjælp af restaurering partition

 1. 1
  Genstart computeren. Mens maskinen rebooter trykke gentagne gange på F10-tasten på tastaturet (de fleste fabrikanter) indtil maskinen støvler. Dette vil tage dig ind i den partition tilbyder dig muligheder for at reparere eller gendanne (omformatering og ladning).
 2. 2
  Vælg muligheden for at installere en frisk system. Skønheden i dette system er, at du ikke behøver at gøre noget andet. Gendannelsesprocessen partition vil helt køre programmet til at formatere, genindlæse operativsystemet, installere drivere og installere alle de oprindelige software, der fulgte med din bærbare computer.

Advarsler

 • Når formatere din laptop, er at indse, at betyder, at harddisken vil blive udslettet, og genindlæses med en frisk operativsystem. Enhver og alle datafiler, som du oprettede vil være væk så du bør sikkerhedskopiere dem til en anden placering inden omformatering. Også når processen er begyndt, og nået et vist punkt, er du begået. Ændring af dit sind vil ikke fortryde skaden og dit operativsystem vil være væk.