Wkudk

Sådan opbevarer tegneserier

Nogensinde spekuleret over, hvordan at holde din Superman samling, Archie bøger og andre samleobjekter tegneserier i god form til de kommende generationer? Uanset om du holder for sentimentale værdi eller som en investering, er deres værdi i begge afdelinger påvirket af, hvor godt du gemmer dem.

Steps

Sådan opbevarer tegneserier. Må ikke bare skylles, eller du vil stadig have beskidte hænder!
Sådan opbevarer tegneserier. Må ikke bare skylles, eller du vil stadig have beskidte hænder!
 1. 1
  Håndter tegneserier korrekt Vask dine hænder med sæbe og vand før håndtering tegneserier. Må ikke bare skylles, eller du vil stadig have beskidte hænder! Dette vil fjerne alle olier fra dine hænder, hvilket kan forårsage pletter på låget eller indvendige sider. Ideelt set bør du bære handsker ved håndtering af tegneserier. Håndter aldrig tegneserier af hæftet kant snarere samle dem op ved det åbne kant, top eller bund. Jo færre rygsøjlen stress mærker, jo bedre.
 2. 2
  Placer hver tegneserie i en pose med en bagplade. Brug forsyninger skabt specielt til arkivering.
  • Mylar ærmerne betragtes premieren taske eller ærme af valg (se Tips). Selv om det kan være bedre, er det sandsynligvis ikke afgørende, hvis almindelig omhu for at kontrollere bøger jævne og ændre poser, når eller hvis nogen gulning er bemærket.
  • Tilbage bestyrelser er vigtigt at give støtte og vil forhindre rygsøjlen stress og hjørne / kant slid. Boards kan være syrefri på fremstillingstidspunktet, men som kan ændre sig over tid at skabe gule pletter på tavlen. 24 point massivt bleget sulfat, belagt på den ene side bestyrelser er til kortvarig opbevaring (<5 år), og det komiske, bør hvile på den belagte / blanke side. Den ru side vil skabe en tan billedoverførsel fra bagsiden. Ved længere tids opbevaring kigge efter nævn, der har en buffer i hele.
  • Til daglig brug, almindelige poser er og bestyrelser billigere og fungerer fint. Medmindre du bruger Mylar med Virgin, alkali-buffered Backer boards, dog bør du planer om at skifte poserne og bestyrelser hver 7 år eller deromkring.
 3. 3
  Få dine tegneserier i orden. Organiser dine komisk samling og finde en syrefri kasse til at gemme dem i. En god opbevaringsboks er en lavet af syrefri karton. Du kan også købe mindre arkivering opbevaringskasser fra arkivering og bevaring forsyning butikker online.
 4. 4
  Opbevar dine tegneserie bokse i et køligt (70 grader F eller derunder er ideel), tør (50-60% relativ fugtighed) og mørkt sted, hvor luftfugtighed og temperatur ikke svinger. Interiør er som regel de bedste steder at gemme tegneserier i et typisk hus. Må ikke opbevares tegneserier i en kælder, hvis du kan undgå det, som en burst pipe kan resultere i oversvømmelser, som vil ødelægge dine tegneserier. Hvis du skal gemme tegneserier i en kælder, så sørg for, at kasserne er mindst den ene fod ud af jorden, så hvis nogen fyldning sker, kan du minimere muligheden for, at vandet vil nå tegneserier. Fugt er en tegneserie anden værste fjende, lige ved siden af ​​brand. Også, hvis du har planer om lagring af dine bøger i en kælder, bør du overveje at gemme dem i en plastikbeholder, som hvis du har en oversvømmelse, vil vandet ikke lække.. (Og det kan endda flyde, men forhåbentlig du plejer have så meget vand.)
 5. 5
  Tjekke op på dem regelmæssigt. Check for afblødning af farver onto brædderne, gulfarvning og skimmel eller meldug. Hvis du bemærker nogen lugt af mug, fjerne bøgerne fra det kontaminerede sted, sæt dem ud lufttørre, og tjek igen på tre dage. Hvis du stadig lugte Meldug omkring bøgerne, re-taske og bestyrelsesmedlemmer dem straks. Endelig hvis Meldug lugt dvæler, er det bedst at amputere - ødelægge de inficerede bøger, eller i det mindste fjerne dem fra kontakt med resten af ​​dit rene samling. Meldug er en levende ting, og vil migrere lige igennem selv Mylar at ødelægge dine bøger (ikke at nævne deres værdi - et absolut pust af meldug vil sende en potentiel køber kører).
 6. 6
  Forsikre din samling. Tegneserier er ikke omfattet af din husejere politik, selv om en del af en samling - de kræver en særskilt forsikring rytter. Hvis din samling er omfattende eller værdifulde, så tal med din forsikring agent til at få passende dækning i tilfælde af brand eller tyveri.
 7. 7
  Overvej at have god kvalitet, ældre bøger professionelt sorteres efter en kendt, respekteret virksomhed (såsom CGC). Dette er den ultimative beskyttelse til disse bøger, som de er forseglet i en arkiverings akryl "well" med alkali buffere efter at være vurderet af et panel af eksperter, som på deres tilstand. De kan genlukkes og certificeret til et mindre gebyr, hvis du har brug for at åbne bogen eller anden grund (f.eks at vise en potentiel køber).

Tips

 • Husk dog - Tegneserier er ikke blot for indsamling eller investering. Store håndværk kan findes i både historie og kunstneriske aspekter af tegneserier - behandle dem godt, gemme dem klogt, men husk, at de er lavet først og fremmest skal læses og nydes!
 • Golden og Silver Age bøger er langt mere modtagelige for gulning og eventuelle skadelige egenskaber i de opbevaringsbetingelser materialer, på grund af den type papir, de er trykt på (mærkværdige avispapir). Nye bøger er trykt på syrefrit papir, så medmindre du udsætter dem for lys, vand eller ild på en regelmæssig basis, en lille smule af pleje går en lang vej.
 • Vær sikker på, at den boks, du køber vil passe de tegneserier du har (ældre varierer i størrelse), og at den boks, du køber passer ordentligt i kassen så godt. Golden og Silver Age bøger er bredere end de nuværende eller almindelig størrelse tegneserier, og får brug for en særlig boks, vil de ikke passer i en standard.
 • Mylar ridser og skrammer nemt. Hvis du håndterer din samling ofte, kan du finde Mylars ser diset. Dette vil ikke påvirke deres effektivitet i at beskytte dine bøger, men hvis du skulle beslutte at sælge en, overveje at sætte det i en ny ærme.
 • Den bedste kvalitet tasker og bestyrelser er ingen erstatning for korrekt håndtering.

Advarsler

 • Må ikke opbevares tegneserier i pengeskabe. Der er tegn på, at Brandsikring kemikalier kan rejse gennem Mylar og forårsage hurtigere forringelse af tegneserier.

Ting du behøver

 • Tegneserier
 • Mylar ærmer eller poly poser
 • Syre-fri ryg bestyrelser med en alkalisk reserve.
 • Syrefri tegneserie bokse
 • Excel, ComicBase eller en anden computer program til at organisere din komisk samling.