Wkudk

Sådan at lytte til musik

Når man lytter til musik, som regel musikken afspilles i baggrunden, mens vi gør opgaver såsom arbejde eller husholdningen. Det betyder, at vi ikke aktivt lytter til musikken. Musik kan være en stor, helbredende relaxer til at hjælpe os flygte fra de forskellige belastninger i livet i disse dage. For virkelig at nyde god musik for enhver genre og udnytte disse afslappende effekt, må vi virkelig lytter til den. Hvis disse trin korrekt følges, vil resultatet blive en panoramisk udvidelse af din musikalske oplevelse, som kan sammenlignes med at lytte i farver.

Steps

Sådan at lytte til musik. Lyt til genrer, der er nye for dig, eller som du ønsker at forstå bedre.
Sådan at lytte til musik. Lyt til genrer, der er nye for dig, eller som du ønsker at forstå bedre.
 1. 1
  Lyt til genrer, der er nye for dig, eller som du ønsker at forstå bedre. Prøv en lys opera, eller måske et show melodi, spillet af et orkester eller bare på klaver. Må ikke tænke på noget andet. Dette er en tid til at lytte, nyde og slappe af. Du kommer til at forsøge at udvikle en mental kort over musikken.
 2. 2
  Genkend og bevidst lytte efter gentagelse og variation. Der er meget ofte også noget nyt meget nær slutningen. Find passager, som du finder særligt givende. Er disse passager gentagelser, variationer eller nye? Hvis de er variationer, kan du indse, hvad det var, der blev varieret?
 3. 3
  Forstå, at i musikalsk komposition, er der tre vigtigste tekniske idéer:
  • Gentagelse: Dette henviser blot til, når en passage af musikken gentages temmelig ligetil.
  • Variation: Når en passage af musikken gentages, men med ændringer foretaget den.
  • Nye melodier: Dette betyder, når en ny passage af musik er indført. Også selvforklarende. Husk at selvfølgelig indførelse eller begyndelsen af ​​et stykke, er altid ny.
 4. 4
  Lyt engang for samme passage. Denne gang, er opmærksomme på, hvad der bringer musikken til disse passager. Lyt til så mange oplysninger som du kan.
  • Farver
  • Vægte
  • Teksturer af de forskellige lyde, hvoraf musikken er komponeret.
 5. 5
  Prøv at isolere bestemte detaljer:
  • Rhythms, enten i forgrunden eller baggrunden synes, at for at interagere
  • Korte melodiske figurer, enten i den primære melodi
  • Akkompagnement.
 6. 6
  Lyt igen, indsnævring dit fokus: lyt kun til den bas, hvis der er en. Bemærk ting i bassen, der synes i live, gravide med mening. Mærke til alle de oplysninger, du tidligere har bemærket ved at skifte din opmærksomhed fra den ene til den anden. Bemærk den slags ændringer, der sker på din favorit øjeblik. Er melodien svæve ind i en uvant accent? Er en ny rytme tilføje skarphed? Er en buzz pludselig splinter ind i en splittet kollision?
 7. 7
  Udvikle din mentale kort over karakterer, skuespillere og energier, der kombinerer at skabe musik.
 8. 8
  Sæt dig ned og få en kop kaffe eller en drink af valg, mens du lytter til din musik.
 9. 9
  Har nogle variation i din musik. Som vi alle ved, kan lytte til det samme stykke eller en sang over tid i sidste ende få kedeligt. Udvid din musiksmag med ikke kun forskellige stykker, men også forskellige komponister og endda forskellige genrer.

Tips

 • Lyt følelsesmæssigt. Det vil sige, lad dine følelser og humør ændringer, som de lyde, du hører forandring.
 • Lyt til Antonio Vivaldis Four Seasons uden at se på sportitler, og prøv at gætte hver sæson. Du vil blive overrasket over at finde ud af, hvordan musikken alene kan danne billeder i dit hoved uden brug af nogen ord.
 • Undgå forvirrende en musikvideo med musik. Nogle vil hævde, at den bedste musik normalt ikke behøver nogen verbale eller visuelle associationer til at gøre det bedre. Prøv at lukke øjnene og forestille sig farverne eller prøv at forestille sig musik med dit nuværende liv indstilling for en passende situation. Brug din følelsesmæssige fortolkning Intuit, hvad komponisten forsøgt at udtrykke, kan du prøve at forbinde med komponister virkeligheden.
 • Al musik, med få undtagelser, er baseret på gentagelser, variation og nye melodier. Selv hvis du ikke kan nyde musikken, kan du altid prøve at se, hvordan disse principper anvendes. Gør dette kan hjælpe musikken "klik".
 • Prøv at lytte til mikrotonale musik. Microtonality er brugen af ​​toner anbragt mindre fra hinanden så hvordan vores 12-tone tuning systemet mellemrum dem. Have musik tunet forskelligt kan tillade meget unikke følelsesmæssige virkninger, der skal transporteres, der er forskellig fra, hvad en masse normalt tunet musik i disse dage kan udtrykke. YouTube kan være en god kilde til musik komponeret i andre tuning-systemer.
 • Prøv at lytte til Robert Kapilow er "Hvad gør det store?" CD er. De kan være meget nyttig.

Advarsler

 • Musik kan gøre folk besat med liv og alle dets følelser, og kan også nogle gange være en nådesløs lidenskab. Vær forsigtig med at afbalancere og kontrollere denne besættelse med musik.
 • Musik, som enhver anden kunstform, kommer med kvalitet; al musik ikke er udsat for at opfylde de samme standarder.
 • Du må ikke være i stand til at lytte på først. Giv ikke op! Med tiden vil du begynde at høre en puls (rytme), melodi og harmoni.
 • Lyt ikke til musik for høj. Det kan være fristende at gøre, og faktisk ofte på tidspunkter udfordrende ikke at gøre, men det kan og i sidste ende vil skade din hørelse.
 • Prøv at undgå forlænget stress i dit liv. For meget stress over tid kan medføre en mangel på dopamin, de "fornøjelse kemikalie" i din hjerne, der forårsager anhedoni som resultat. Dopamin er en neurotransmitter, der håndterer oplevelsen af ​​nydelse til forskellige ting, som et resultat af at miste det, vil din evne til at opfatte følelser fra musik blive alvorligt hindret.