Wkudk

Sådan ophavsretten en sang

Ifølge folkeretten (Bern-konventionen), er copyright automatisk ret til skaberen af ​​værket. Det betyder, at ophavsretten gælder, så snart du har et konkret version af musik, såsom noder og / eller cd'er.

Selvom Copyright gives, så snart arbejdet er oprettet, vil du stadig nødt til at bevise ejerskab af ophavsretten til at søge erstatning / påbud mod eventuelle krænkere.

Til dette formål er det muligt i USA for at registrere dit arbejde med den amerikanske Copyright Office. Hvis du gør det gør det lettere at bevise dine rettigheder i sangen, og derfor opnå påbud til den krænkende og blive kompenseret, hvis din ophavsret er krænket. Hvis du er i Europa, eller hvis din musik vil blive luftet eller anvendes i Europa, benytter dig af registreringsprocessen er en god idé.

I lande, hvor en sådan registrering ikke er tilgængelig (Australien, New Zealand), er der stadig muligheder for at skabe bevis for copyright ejerskab.

Steps

Sådan ophavsretten en sang. Lav en kopi af din musik.
Sådan ophavsretten en sang. Lav en kopi af din musik.

US registreringsproces

 1. 1
  Lav en kopi af din musik. Du kan gøre en compact disc, USB-drev, mini-disc, kassettebånd, LP, optage det på video eller skrive noderne.
 2. 2
  Registrer online. Denne proces er meget hurtigere og vil tage omkring 4,5 måneder sammenlignet med op til 15 måneder for mailing-processen.
  • Gå til den amerikanske regerings ophavsret hjemmeside. Klik på Electronic Copyright Office, hvor du kan gøre en online copyright arkivering.
  • Registrer en gratis konto. Klik på "ny bruger" for at åbne din konto. Du bliver nødt til at oplyse dit navn, adresse, land (hvis ikke fra Europa), telefon detaljer og foretrukne kontakt metode.
  • Når du har en åben konto, kan du bruge dette, hver gang du gerne vil lave en ansøgning. Kontoen tillader dig at overvåge dine applikationer og til at finde forskellige typer af information vedrørende ophavsrettigheder. Der er også en tutorial om at gøre et krav forudsat.
  • Udfyld din online copyright ansøgning. Klik på "Registrer en ny påstand" under "Copyright Services", placeret i venstre kolonne på din konto. Vær forberedt på at besvare spørgsmål om dig selv, det arbejde, du søger at ophavsret og hvor du gerne vil ophavsretten certificeringen skal sendes.
  • Betal 30€ gebyr enten via kredit-eller betalingskort, elektronisk check eller en ophavsret kontor indlånskonto.
  • Upload et kopi af dit arbejde. Mange typer filer accepteres, men tjek Copyright Office komplette liste for at sikre, at du ikke sender i en inkompatibel fil. Hvis du ikke ønsker at gøre dette, kan du sende en papirkopi (ikke-retur), og det skal sendes i en kasse, (og bør CD'er juvel tilfælde) ikke en konvolut. Du kan lave en leveringsadresse slip fra stedet.
 3. 3
  Register med post. Vær sikker på at få den rette form, som kan downloades fra hjemmesiden eller leveret med posten ved henvendelse til Copyright Office og anmode de formularer, der skal sendes til dig. Formularen til en lydoptagelse til ophavsret er den form SR. Formularen for Performing Arts, som den, der folk lytte til på radioen, fra cd'er til levende musik, er den form PA eller Short Form PA. Men CO-formular erstatter disse former, sammen med andre former, så du kan vælge blot at bruge formular CO Eftersom afgifterne for formularer PA og SR er i øjeblikket 50€ og gebyret for CO-formular er 35€ du måske ønsker at overveje nøje der opfylder dine behov mest. Besøg for mere information.
  • Hvis du vil have de formularer til dig, kan copyright blanketter rekvireres på (202) 707-3000 eller anmodet om via mail på US Library of Congress, Copyright Office, Independence Avenue, SE, Washington, DC 20559.
  • Udfyld formularen. Læs vejledningen omhyggeligt og udfyld den præcis, hvordan det er forklaret. Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Copyright Office. Placer formularer i en kuvert og omfatter en 40€ betaling, samt en ikke-retur kopi af musikken. Send din udfyldte formular til:
   • Library of Congress
   • Copyright Office
   • Independence Avenue, SE
   • Washington, DC 20559-6000
 4. 4
  Vent på registreringsbevis. Hav tålmodighed, fordi denne del af registreringsprocessen kan tage et stykke tid. Det kan tage op til 15 måneder, hvis du har indgivet via mail, i henhold til Copyright Office FAQ og gennemsnit omkring otte måneder i øjeblikket. Den gode nyhed er, at din ophavsret er effektiv fra den dag, dine materialer bliver modtaget af Copyright Office. Du vil modtage et bevis for registrering, når det er kommet frem.

Australien og New Zealand ophavsretten til sangene

 1. 1
  Skriv og / eller optage din sang. Ophavsret er umiddelbar på at skabe sangen. Der er ingen registrering myndighed i Australien. Du vil måske ønske at benytte dig af den amerikanske proces, især hvis din musik bliver spillet i det amerikanske marked (meget sandsynligt givet eksistensen af).
  • Brug ikke den fattige mands ophavsret proces som skitseret nedenfor. Det fastsætter kun en mulig dato, ikke en copyright virkelighed.
  • Du kan bruge © symbol, men du behøver ikke at fordi ophavsretten gælder selv uden det. Det er stadig en god ide at bruge symbolet og / eller tilføje en meddelelse om ophavsret til materiale til at fungere som en advarsel om, at du anser det for at være ophavsretten.
  • I Australien er APRA ikke organisationen, der giver dig ophavsretlig beskyttelse, det er den organisation, der beskæftiger sig med de kommercielle royalties til dine sange, ikke kilden til ophavsretten.
  • I New Zealand håndterer NZ Intellectual Property Office spørgsmål vedrørende ophavsret
  • Ophavsretten beskytter din sang, hvorvidt det er blevet offentliggjort.
  • Normalt din egen erklæring af ophavsretten i sangen er tilstrækkelig, men hvis der er en tvist, så retten vil sandsynligvis nødt til at blive involveret.

Generelle regler

 1. 1
  Undgå fattige mands ophavsret. Der er en mangeårig myte i musikindustrien, at den gammeldags fix med at optage en sang, hvilket placerer den i en kuvert og sende det til sig selv garanteret ophavsret. Stillingen dato på frimærket skulle tjene som bevis for datoen for oprindelsen af ​​sangen, forudsat konvolutten forblev forseglet. Men denne metode ikke stå op i forskellige retssager og er siden blevet miskrediteret. Og eftersom din ophavsret findes på skabelse, og at en konvolut segl kan forsigtigt tætnet og lukkes igen, virker denne metode synes temmelig fejlbarlige.
 2. 2
  Vær opmærksom på Bernerkonventionen. Hvis dit land er medlem af Berner-konventionen, ophavsret i en sang kommer i eksistens, når du opretter den. Det er blevet mere kompliceret, når der er flere kunstnere, der har bidraget til den sang, men der er regler for disse "lag". Det er bedst at søge juridisk rådgivning i den situation.

Tips

 • Husk, der er copyright oprettet og tilhører skaberen af ​​et originalt stykke, så snart den er rettet i en håndgribelig form.
 • Vær opmærksom på, at din ansøgning vil være tilgængelig for andre, med meget af det tilgængelige online.
 • Send dit arbejde til Copyright Office af certificerede mail og bede om en kvittering. Det koster omkring 5€ 0,00. Når du modtager kvittering, vil du vide at de har det, og processen er startet.
 • Et første sikkerheds skridt til at skabe dokumentation for ejerskab (uanset om det er i USA, Australien, New Zealand og EU-lande) er at sende en kopi af din musik for dig selv i et certificeret brev. Dette vil hjælpe viser, at du har oprettet det først.
 • Er du spekulerer på, om dine rettigheder er kun tilgængelige i dit hjemland eller i det land, hvor du oprettede arbejde? Den gode nyhed er, at Bernerkonventionen indeholder en klausul om gensidighed. Det betyder at du får en ophavsret i dit arbejde i henhold til lovgivningen i det land, hvor du har oprettet dit arbejde (forudsat at landet har ratificeret Bern-konventionen), men hvis kopier af din musik tilfældigvis ender i noget andet land en del af konventionen vil du holde dine rettigheder i din musik. Dine rettigheder vil dog være omfattet af lovgivningen i det land, hvor overtrædelsen er sket.

Advarsler

 • Sørg for at din musik er helt original. Den rap hit "Ice Ice Baby" af Vanilla Ice kopieret bas linje fra Queen og David Bowie sang "Under Pressure", og Vanilla Ice blev sagsøgt.
 • Den amerikanske råd forudsætter, at du er amerikansk statsborger. I 1989 blev den amerikanske part i Bernerkonventionen, hvilket betyder, at hvis du er fra lande uden for USA, du er ikke forpligtet til at registrere med den amerikanske Copyright Office, før du kan gøre krav på en amerikansk domstol. Dog kan du ønsker at søge juridisk rådgivning om benytter dig af den amerikanske registreringsproces, hvis du ønsker at få din musik luftet, hørte, udførte eller på anden måde brugt i det amerikanske marked.

Ting du behøver

 • Noget håndgribeligt version af musik (dvs. optagelser, noder, osv.)
 • 40€ papir, 30€ online
 • Internetadgang (letteste, hurtigste metode)
 • PA, SR eller CO Forms