Wkudk

Hvordan til at lande et fly i en nødsituation

Har du nogensinde spekuleret over, hvad du ville gøre, hvis blev? Hvis der ikke er andre i stand til at flyve flyet, kan din sikkerhed afhænger af dig at gøre flere vigtige beslutninger. Din landing vil sandsynligvis blive vejledt af en person i radioen, men denne oversigt vil hjælpe dig vide, hvad de kan forvente. Selvom sådanne scenarier er almindelige i film og tv-shows, ingen utrænede individer har endda haft til at lande et stort fly i den 'virkelige verden', men med nogle grundlæggende færdigheder og vejledning fra flyveledere, er det muligt.

Steps

Hvordan til at lande et fly i en nødsituation. Rør ikke ved kontrollen endnu!
Hvordan til at lande et fly i en nødsituation. Rør ikke ved kontrollen endnu!
 1. 1
  Tag plads. Kaptajnen normalt sidder i venstre sæde, hvor koncentrationen af ​​instrumenter er (især for lette enkelt motor fly). Fastgør din sikkerhedssele og skulder sele hvis monteret. Men næsten alle fly har dobbelt kontrol, og du kan med held lander flyet fra begge sider. Rør ikke ved kontrollen endnu! Autopiloten vil højst sandsynligt blive forlovet. Lad det sidde i nu. Sørg for, at ubevidste pilot ikke hælder på kontrol åg (flyets svarer til et rat). Nogle fly kan have en side stick, som vil være et joystick til venstre for kaptajnens sæde.
 2. 2
  Tag en pause. Du vil sandsynligvis blive overvældet med den sensoriske overload og situationens alvor.
 3. 3
  Nivellér flyet. Hvis plan mærkbart er stigende, faldende eller vende, forsigtigt bringe flyet i en vandret flyvning holdning hjælp udenfor horisonten som din guide.
  • Kig efter holdningen indikator. Undertiden kaldes den kunstige horisont, den består af en miniature sæt "vinger" og et billede af den. Toppen er blå (til himlen), og den nederste er brun. På nogle komplekse luftfartøjer er holdningen indikatoren vises på en computerskærm foran piloten. For ældre fly, er det i midten af ​​den øverste række af instrumenter. På moderne passagerfly, vil der være en primær Flight Display (PFD) direkte foran dig. Dette viser vigtige oplysninger, såsom angivne flyvehastighed (IAS) målt i knob, Ground Speed ​​(GS), også målt i knob, højde (målt i fod) og overskrift. Det skal også vise, hvorvidt autopiloten er engageret, sædvanligvis betegnet ved AP eller CMD.
  • Korriger banen (opstigning eller nedstigning), og bank (drejning) om nødvendigt, så miniature vinger er på niveau med den kunstige horisont. Hvis de allerede er plan, du ikke røre ved kontrol på alle, gå til næste trin. Hvis du har brug for at nivellere flyet dog justere flyvningen holdning ved at trække åg (eller stav) mod dig for at bringe næsen op eller skubbe den fremad for at sænke næsen. Du kan rette bank (drejning) ved at dreje åget til venstre eller højre for at dreje i den retning. Samtidigt skal du søge let modtryk til åget for at forhindre flyet i at miste højde.
  • Hvis du har forsøgt at rette op på strækningen, er autopiloten formentlig frakoblet. Prøv at få autopiloten til, ved at trykke på knapper mærket "AUTOPILOT" eller "AUTO FLIGHT" eller "AFS" eller "AP" eller noget lignende. På passagerfly det er beliggende i centrum af blænding-skjold panelet i en position, hvor begge piloter kan nemt nå det. Kun hvis dette resulterer i flyet at gøre ting, du ikke ønsker det at gøre, frigøre det igen ved at trykke alle de knapper, du kan finde på åg (som så sandsynligvis vil omfatte frakoblingen af ​​autopiloten knappen). Normalt er den bedste måde at få et fly til at flyve i en stabiliseret måde er at ikke røre kontrollen, det er designet til at være stabil, og de fleste mennesker, der ikke er uddannet piloter tendens til over-styre flyet.
 4. 4
  Ring efter hjælp på radioen. Kig efter en håndholdt mikrofon, som normalt til venstre for pilotens sæde lige under sideruden, og bruge det som en CB-radio. Find mikrofonen eller tage pilotens headset, skal du trykke og holde på knappen, og gentag "Mayday" tre gange efterfulgt af en kort beskrivelse af din nødsituation (pilot bevidstløs, etc.). (Billedet til højre viser en Cessna 172) Husk at slippe knappen for at høre et svar. En lufthavn flyvning controller vil hjælpe dig flyve flyet til en sikker landing. Lyt omhyggeligt og besvare deres spørgsmål til det bedste af dine evner, så de bedre kan hjælpe dig.
  Hvis du ser et rødt lys på panelet belyst, fortæller controlleren. Nedenfor det røde lys, vil der en beskrivelse af lys, dvs Generator, Low Voltage. Naturligvis kræver dette prompt opmærksomhed.
  • Alternativt kan du tage pilotens headset, og tryk på push-to-talk (PTT) knappen, som er på åg. Men så er autopilot-knappen, og hvis du trykker på den ved et uheld, kan du rodet med autopilot system. Stick med håndholdt radio.
  • Forsøge at ringe om bistand på den frekvens, du er i øjeblikket på - det er, hvor piloten var allerede kommunikerer med nogen kun få øjeblikke før. Brug ordene "May-Day, May-Day" i starten af ​​dit opkald. Hvis det mislykkes efter gentagne forsøg, og hvis du ved, hvordan du ændrer radiofrekvenserne med sikkerhed, kan du ringe efter hjælp på 121,50 MHz.
  • Hvis du kan finde Transponder på radioen stakken (det har fire vinduer af 4 tal fra 0-7, som regel placeret nær bunden af stakken), sæt den til 7700. Dette er en nødsituation kode, der vil hurtigt advare flyveledere, som du har en nødsituation.
  • Hvis det er muligt, skal du bruge flyvemaskinens kaldesignal, når du taler med controlleren. Flyvemaskinen kaldesignal er placeret på panelet (desværre, der er ingen standard placering, men kaldesignal bør være et sted på panelet). Ring skiltene til flyvemaskiner registreret i Europa begynder med bogstavet "N" (fx "N12345"). "N" kan forveksles med andre bogstaver end en radio, så siger "November". Annoncerer opkaldet klart identificere flyet og vil også give flight controllere vigtige oplysninger om flyet, så de bedre kan hjælpe dig med at lande den. Hvis du er på et kommercielt fly (et fly, der drives af et flyselskab, såsom FN, EU, US Airways, etc.) luftfartøjet ikke er nævnt af sin "N" nummer. Det er i stedet kaldt ved sit kaldesignal eller flynummer. Sommetider piloter vil sætte en gul seddel på panelet for at minde dem om. Spørg en stewardesse, hvad flynummer er. Når du ringer på radioen, siger flyselskabets navn først, og derefter sige tallet. Hvis flynummer er 123 og du flyver United, ville Deres kaldesignal være "United 1-2-3". Må ikke læse tallene som et normalt antal, så du skal ikke sige "United One-hundrede tyve tre".
 5. 5
  Opretholde en sikker hastighed. Kig efter den flyvehastighedsmåler (normalt mærket ASI, Airspeed eller Knots) normalt placeret mod den øverste venstre side af instrumentbrættet, og holde øje med din hastighed. Hastigheder er enten i MPH eller knob (lignende værdier). Må ikke flyve en lille 2 pers. mindre end 70 knob. Må ikke flyve en stor (Jumbo) mindre end 180 knob. I sidste ende, bare sørg nålen forbliver i den "grønne" zone for normal flyvning, indtil du kan få nogen på radioen for at hjælpe. Hvis flyvehastighed begynder stigende, og du ikke har rørt på gashåndtaget, er du sandsynligvis på vej ned, så trække sig tilbage forsigtigt om kontrol åg. Hvis flyvehastighed er faldende, skub forsigtigt næsen ned for at øge hastigheden. Lad ikke flyet flyve for langsomt, især i nærheden af ​​jorden. Det kan stalle (vingen ikke længere producerer elevator).
 6. 6
  Lande flyet. Controlleren, du taler med, bør orientere dig på landing procedurer for luftfartøjet og henvise dig til et sikkert sted at lande. De vil højst sandsynligt linie du op med landingsbanen i en lufthavn, men i sjældne tilfælde kan du have til at lande i et felt eller vej. Hvis du skal lande, og kan ikke komme til en lufthavn, undgå steder med elledninger, træer eller andre forhindringer.
  • Til at begynde nedstigningen, trække sig tilbage gashåndtaget (for at reducere strømforbruget), indtil du hører lyden af ​​motorerne forandring - derefter stoppe. Dens umuligt at generalisere, men det burde nok ikke være mere end 1/4 tomme eller deromkring af gasspjæld rejse. Hold flyvehastighed inden for det grønne bue. Næsen af ​​flyet skulle falde på sin egen uden at skubbe fremad på åg.
  • Hvis du opdager, at du hele tiden at skubbe eller trække på åg til at holde flyet stabilt, er du nødt til at bruge trim til at lindre disse belastninger. Ellers kan det få meget trættende og / eller distraherende. Trim hjul er typisk et hjul ca 6-8 inches i diameter, der roterer i samme retning som landingsstel hjul. Det er ofte placeret i nærheden af ​​knæene på hver side. Det er sort og har små buler på de udvendige kanter. Som du holder tryk mod åg, drej forsigtigt trim hjulet. Hvis trykket du holder får større, drej rattet i den anden retning, indtil du ikke længere nødt til at opretholde det oprindelige niveau af pres. Bemærk: På nogle små flyvemaskiner, kan trim hjulet findes på headliner og i form af et håndsving. Også på nogle større fly trim er i form af en kontakt på åg (styrepinden). Det er normalt på venstre nær toppen. Hvis luftfartøjet er skubber åget mod dig, og skub derefter håndtaget ned. Hvis det trækker væk, skubbe håndtaget op.
  • Få landingsstellet ned hvis det er optrækkelige. Hvis gearet er fast, er det altid ned, og du behøver ikke at gøre noget. Gearet håndtaget (enden af ​​håndtaget er udformet som et dæk) normalt lige til højre for midterkonsollen, ovenfor, hvor knæet af co-piloten ville være. Hvis du har brug for at lande på vandet, dog forlade landingsstellet op.
  • Du skal bruge en bred vifte af luftmodstandsanordninger (lameller og flapper, ved siden af ​​droslingerne) for at bremse flyet ned uden at miste elevator.
  • Lige før du rører ned, skal du nødt til at hæve næsen til at blusse og lander på de vigtigste hjul først. En flare er typisk 5-7 grader i et lille fly. I nogle større fly kan en flare betyde op til 15 grader af næsen op.
  • Hvis man flyver en store trafikfly aktivere din reversering af trykket, hvis flyet har det. På Boeing-fly, er der barer bag gashåndtaget kvadrant. Træk søjlerne tilbage hele vejen, og hovedlinjerne vil blive dirigeret videre til at hjælpe med at stoppe flyet. Hvis alt andet fejler, trække gashåndtaget tilbage så hurtigt og langt som muligt.
  • Reducere strømforbruget til tomgang ved at trække gashåndtaget hele vejen mod dig, indtil du når skiltet mærkede tomgang. Det er en sort håndtag normalt placeret mellem piloten og co-pilot.
  • Forsigtigt anvende bremserne ved at trykke på toppen af rorpedalerne. Brug nok tryk til at stoppe flyet uden udskridning. Rorpedalerne selv er vant til at styre flyet på jorden, så du skal ikke bruge dem, medmindre flyet kovending væk fra landingsbanen.
 7. 7
  Tillykke, du har netop landet en flyvemaskine! Når du får noget hjælp til det ubevidste pilot, kan du endelig besvime. Gå fremad, du har fortjent det. Og hvis du nogensinde kan holde ud at se en anden flyvemaskine, endsige komme på en, du lige kan have "de rigtige ting", og bør overveje at tage flyvning lektioner fra en certificeret instruktør. Så igen, måske ikke.

Tips

 • Foretag eventuelle justeringer af kontrollerne langsomt, og vent ændringerne. Realiseringen hurtige eller pludselige ændringer kan få dig ud af kontrol i en fart.
 • Før take-off, spørger fartøjschefen hvor den grundlæggende kontrol er. Disse bør omfatte instrumenter, kontrol hjul / åg, gasspjæld, transponder, radio og ror / bremse pedaler. Forsigtig: Hvis du er på et flyselskab, kunne gøre så får besætningen virkelig stresset. Du kan ende med at skulle forklare TSA du spørger - "Just in case" Overveje at få game software som X-Plane, Flight Sim, eller endda Google Earth (under menuen Funktioner).
 • Der er ingen nem at generalisere regler om brug af åget, og hvor meget pres for at bruge. Alt andet lige, behandle åg med ømhed. Men det betyder også, du er nødt til at flytte åget beslutsomt, når omstændighederne kræver, at du gøre det. Generelt lader jagerpilot stick omlægninger til jagerpiloter.
 • Find en pilot, der har x-plane eller flyvning sim. Spørg piloten til at konfigurere en flyvemaskine, som du sandsynligvis vil være en passager i og oprette luftfartøjet i lige og vandret flyvning. Så sæt dig ned og lander flyet. Efter at have læst ovenstående, bør være et stykke kage!
 • Besøg Luftfartssikkerhed Fondens Pinch Hitter kursus for information udviklet af luftfartssikkerheden professionelle vedrørende hvad de skal gøre, hvis din pilot bliver uarbejdsdygtig.

Advarsler

 • Vær opmærksom på dit valg af landingssteder. Større fly kræver en længere landingsdistance. Sørg også for, at der er få eller ingen forhindringer omkring injektionsstedet (elledninger, bygninger, træer, osv.). Du kan også lander flyene i en stor motorvej, men der bør ikke være nogen forhindringer.
 • Dette er kun til nødsituationer. Stol ikke på disse instruktioner til fritidsflyvning, finde en certificeret flyveinstruktør.
 • Mens alle de ovennævnte råd er meget god (og kan virke overvældende), den mest vigtige ting at huske er at "flyve flyet." Selv erfarne piloter, når der beskæftiger sig med en nødsituation er blevet så fokuseret på en eller to punkter - det være sig flyvehastighed eller leder efter en landing stedet eller bruger radioen eller hvad - at de glemmer simpelthen at flyve flyet - med katastrofale resultater. Opbevar det i luften. Så længe flyet er i luften, kan du tage al den tid du har brug for at finde ud af resten.