Wkudk

Hvordan til at læse en bog

En god bog er en af ​​livets store simple glæder. Uanset om du læser skønlitteratur, faglitteratur, poesi, eller en stor, tung lærebog, vil denne guide hjælpe dig med at lære, hvordan du får mest ud af dine erfaringer.

Steps

Hvordan til at læse en bog. Anskaf den bog, du vil læse.
Hvordan til at læse en bog. Anskaf den bog, du vil læse.

Grundlæggende trin

 1. 1
  Vælg en bog. Hvis du læser en generel fiktion eller non-fiktion bog (de typer, du ser i de fleste boghandlere), vil du være at læse for din egen personlige nydelse, så starte med at tænke over, hvad emner interesse eller underholde dig. Når du har nogle ideer, der er mange ressourcer til at hjælpe dig med at vælge noget, du vil kunne lide.
  • Gå til biblioteket. Dit lokale bibliotek er et godt sted at søge bøger, fordi hvis du ser en, der interesserer dig, vil du ikke engang behøver at betale noget for at læse den. Fortæl bibliotekaren, hvad du er interesseret i, og bede ham eller hende til at pege dig til et eller to områder af biblioteket, hvor du kan finde interessante bøger med relation til dine interesser.
  • Spørg dem omkring dig. Gode ​​venner og nære slægtninge kan være i stand til at anbefale bøger til dig baseret på, hvad de nød og troede, du ville også nyde.
  • Check online. Internettet er fyldt med bogelskere, der er mere end glade for at dele deres meninger om forskellige titler. Find et samfund, der diskuterer bøger og søge efter de emner, du kan lide, eller bare besøge online detailhandel sites og gennemse brugeranmeldelser af bøger, der ser godt ud. Enten måde er en fantastisk metode til at få en hurtig idé af de mest populære og bedst lide titler i enhver kategori af bogen.
  • Gør det til en gruppe begivenhed. Bogklubber og aflæsninger er begge sjove måder at udsætte dig selv for nye bøger.
   • Mange klubber er fokuseret omkring et bestemt genre af bogen, såsom science fiction eller romance, men nogle er mere generelt.
   • Fiction aflæsninger sker regelmæssigt på mange uafhængige boghandlere.
   • Faglitterære forfattere kan undertiden findes giver aflæsninger eller endda gratis gæsteforelæsninger på nærliggende colleges. Gå og lytte til se, hvis deres bog lyder som noget, du gerne vil læse, og lære lidt om noget, der interesserer dig på samme tid.
 2. 2
  Anskaf den bog, du vil læse. Der er et par forskellige måder at opnå dette:
  • Tjek bog fra biblioteket. Opadrettede af denne tilgang er, at det er gratis og nemt. Hvis du ikke har et bibliotek medlemskab, bare gå ind i biblioteket og bede om en.
   • Mange bibliotekssystemer kan du elektronisk reservere en kopi af en bog, du ønsker i forvejen, og underrette dig, når bogen er tilgængelig, så du kan komme tjekke det ud.
   • Vær opmærksom på, at hvis du forsøger at læse en meget populær bog, kan du ende op uger eller måneder ned på ventelisten til en kopi.
  • Køb bogen. Besøg en boghandel eller aviskiosk og købe din egen kopi til at holde så længe du vil. Fordelen ved denne metode er, at med lidt arbejde, kan du normalt finde selv de hotteste bøger og læse dem med det samme, Ulempen er, at du er nødt til at betale penge for at købe bogen.
   • Da du betaler, skal du sørge for at afhente bogen og læse et par sider af det i butikken først, så du kan fortælle, hvis du vil nyde forfatterens skrivestil, når du knække den åbne derhjemme.
  • Låne bogen. Venner og pårørende, der anbefaler en bog til dig, vil ofte have deres egen kopi, og være glad for at fået det til dig, så længe det tager dig at afslutte.
   • Vær sikker på at tage sig godt af bøger, du har været udlånt, og læse dem i tide, så du ikke glemmer dem, og lade dem samle støv på en hylde for det næste år.
  • Elektronisk købe bogen. Med fremkomsten af ​​bærbare e-læsere og smartphones i løbet af de sidste mange år, er elektronisk offentliggjorte udgaver af trykte bøger bliver mere og mere almindelige.
   • Udgifter til indkøb af en virtuel bog er ofte lidt mindre end omkostningerne ved køb af en fysisk kopi, så hvis du har en læser i forvejen, kan du spare lidt penge.
   • Ligesom et papir-og blæk bog er en elektronisk bog yours at holde, når du har betalt for det.
   • Husk, at elektroniske udgaver er sværere end almindelige bøger at bringe med dig på lange ferier eller campingture.
 3. 3
  Læse din bog. Find et behageligt sted at sidde, så sørg for der er masser af lys, og åbn frontdækslet. Starte ved begyndelsen, hvilket er normalt det første kapitel, medmindre der er nogle forreste materiale og læse hver enkelt side i rækkefølge, indtil bogen er færdig. Hvis der er nogen ende materiale, vente, indtil du er færdig med resten af ​​bogen, før du læser den.
  • Beslutte, om ikke at læse den forreste materiale. Front materiale er skriften på forsiden af ​​den bog, som ikke er det første kapitel af bogen. Den kommer i fire grundlæggende varianter, og hver type tjener et andet formål. Du kan bestemme, på din egen, hvorvidt du ønsker at læse en given sektion af forreste materiale. De fire typer af foran materiale:
   • Tak: En kortfattet afsnit, der viser mennesker, som hjalp forfatteren på en eller anden måde i løbet af skriveprocessen. Du kan læse bekræftelser hvis du vil, men de fleste mennesker ikke gider. Tak også ofte forekommer i slutningen af ​​bogen.
   • Forord: Forordet er skrevet af en anden forfatter end den person, der skrev bogen, så det er normalt kun ses i senere udgaver af en bog, der har gjort en slags effekt i fortiden, såsom en prisvindende roman eller en vigtige videnskabelige arbejde. I forordet taler lidt om hvad de kan forvente fra bogen, og hvorfor det er værd at læse.
   • Forord: Forordet er skrevet af forfatteren af ​​bogen. Det er normalt (men ikke altid) er kortere end forordet, og er dybest set et essay, der forklarer, hvordan og hvorfor bogen blev skrevet. Hvis du er interesseret i forfatterens personlige liv eller kreative proces, kan forordet give dig nogle værdifulde indsigt.
   • Indledning: Introduktionen er det sted, hvor forfatteren taler direkte til læseren og introducerer bogen, gennemgå, hvad dens hensigt er og opbygge spænding i læseren om at komme til at læse den. Introduktioner er oftere findes i faglitterære bøger end fiktion bøger.
  • Afgøre, hvorvidt du ønsker at læse slutningen materiale. End materiale er andet skriftligt, typisk af forskellige forfattere, der vises efter den vigtigste bog er afsluttet.
   • End materiale er typisk består af essays eller kronikker om selve bogen, og er ikke almindeligt set uden for akademiske "Undersøgelse udgaver" af visse meget berømte bøger, som John Steinbeck er Vredens Druer.
   • Som med de fleste forreste materiale er alle ender materiale helt valgfrit.
   • Hvis du i høj grad nydt en bog, kan ende materiale giver dig en chance for at revidere dele af det, hvis du ikke forstår vigtigheden af ​​en bog, kan det give vigtige historiske og kulturelle kontekst. Ellers, de fleste mennesker ignorere det.
 4. 4
  Pace dig selv. Læse en rigtig god bog er en totaloplevelse, der gør tiden flyver forbi. Har et bogmærke parat, og sørg for, at du ikke bruger for lang tid læsning i et møde. (Sæt en timer på din telefon eller se, hvis du har til.) Dette vil tillade dig at nyde bogen længere, og forhindre dig i manglende deadlines eller unddraget andre ansvarsområder, fordi du var tabt i din bog.

Læse en bog af essays eller digte

 1. 1
  Skim indholdsfortegnelsen og indeks. De fleste bøger, der består af mange mindre stykker har en klar indholdsfortegnelse til at lette hurtigt at hoppe til et bestemt stykke. Nogle har også et indeks i slutningen, hvilket vil liste søgeord og andre vigtige vilkår sammen med sidetal, hvor hver enkelt vises.
  • En effektiv måde at hoppe ind i en bog med digte eller essays er at vælge en, der lyder interessant og flip til det, frem for at starte ved begyndelsen. Du kan læse dette element først og beslutte, hvordan du føler om det, og derefter justere din browsing metode i overensstemmelse hermed for at finde mere af, hvad du kan lide og gemme kedeligt eller mindre imponerende ting til sidst.
 2. 2
  Hoppe rundt. Bortset fra bog-længde digte (som William Carlos Williams 'Paterson, eller Homers Iliaden), kan de fleste samlinger af kortere skrift læses i den rækkefølge, du ønsker. Skim og bladre gennem bogen, stoppe når noget fanger din interesse.
  • Gøre oplevelsen til din egen. Nærme sig den i henhold til dine personlige luner i stedet for bare at forsøge at læse lige igennem den. Du vil blive overrasket og glad på hver tur, i stedet for at føle at du er nødt til at pukle gennem ting, der ikke interesserer dig og vente på den gode del at komme senere.
  • Hold øjnene åbne. Efterhånden som du bliver mere tilpasset til tonen i bogen, vil elementer, der syntes kedeligt før begynder at blive interessant, så du altid har noget mere at læse.
 3. 3
  Læs interaktivt. Bebor skrive inde i bogen, og gøre det til en del af dit eget liv ved at understrege dine foretrukne dele. Du vil nyde det meget mere, end hvis du prøver at dryly dekonstruere det eller skubbe igennem det på en lineær måde.
  • Hold styr på hvad du læser. Skriv ned sidetal eller forfatternavne for emner du især nyder, så du kan gense dem let i fremtiden.
  • Brug en blyant. Hvis du ejer bogen, overveje let markerer det med en blyant, hvor du ser en linje eller et ord, der fanger din opmærksomhed.

Læsning af en lærebog

 1. 1
  Tag noter. Det er muligt at læse en lærebog for sjov, men praksis er ikke meget almindeligt. De fleste mennesker læser en lærebog, fordi de har brug for at få information og lærebøger er en glimrende kilde af koncentreret, klart organiseret information om mange emner. For at få mest muligt ud af at læse din lærebog, har en notesblok åbner ved siden af ​​dig, mens du læser.
  • Sæt et mønster. Læs et afsnit ad gangen, så stop og gøre et notat om, hvad dette stykke sagde. Prøv at sætte det ind i en eller to hurtige sætninger eller sætninger.
  • Gennemgå dine resultater. Ved slutningen af ​​din session, vil du have en personlig kopi af alle de oplysninger, du har brug for. Læs over det at sikre, at alt giver mening for dig.
 2. 2
  Læses af kapitel. I de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt at læse en lærebog lige igennem fra start til slut, men det er ikke meget nyttigt at springe fra afsnit til afsnit, enten. I stedet hver gang du nødt til at læse endnu en del af et kapitel, hvis du ikke allerede har gjort det, har planer om at læse, at hele kapitel.
  • Forstå mere af, hvad du læser. Læsning af hele kapitlet med henblik på en gang vil sætte alle de oplysninger, du har brug for til en fast kontekst, hvilket gør det lettere at forstå og nemmere at huske.
  • Tag en vitory omgang. Der er ingen grund til at læse tilbage gennem hele kapitlet når du har gjort det første gang. Du kan udvælge fra kapitlet efter behov bagefter.
 3. 3
  Holde op. Hvis du læser en lærebog, er det sandsynligvis for en klasse, du forsøger at passere. Lærebøger er tætte, langsom læser, så den bedste måde at tackle dem på er at starte tidligt og forsøge at gøre stadige fremskridt, hver gang du åbner en.
  • Gør det til en dato. Planlæg regelmæssige mellemrum mindst et par dage om ugen til at læse din lærebog, og det vil gå ved meget lettere, end hvis du har forsøgt at proppe det hele i lige før hver test.

Tips

 • Hvis du finder dig selv i besiddelse af en bog, du ikke er sikker, du vil, men du stadig ønsker at give det en chance, give det et kapitel eller 20 sider, alt efter hvad der kommer først. Hvis du stadig ikke er hooked inden da, vil du sandsynligvis ikke nogensinde blive.
 • Selvom det er mere et tilfælde af at blive læst til end at læse en bog, kan lydbøger være et godt valg for visse situationer. Lydbøger er professionelle bog aflæsninger indspillet til brug med musikafspillere. De kan være et anstændigt alternativ til at læse en bog, hvis du ønsker at nyde en historie under en lang daglig pendler eller på en road trip.
 • Læse, når du er i den rette stemning. Hvis du bliver distraheret, vred eller alt for bekymrede for at koncentrere sig, vil du ikke få meget ud af, hvad du læser, og sandsynligvis ikke vil huske noget af det næste dag enten.
 • Glem ikke at holde styr på bibliotekets forfaldsdatoer. Retur eller forny dine biblioteksbøger på forfaldsdatoen for at undgå sent gebyrer.

Kilder