Wkudk

Hvordan til at køre på sort is

Vinterkørsel er ikke kun om at håndtere sne, is på vejen er en reel trussel. Black is, i særdeleshed, er farligt, fordi det er usynligt (udtrykket "sorte is" er lidt af en misvisende, da isen er gennemsigtig). Men du kan beskytte dig selv ved at forstå og vide, hvordan man håndterer denne vinter spørgsmål.

Steps

Hvordan til at køre på sort is. Forstå, at sorte isen er som almindelig is.
Hvordan til at køre på sort is. Forstå, at sorte isen er som almindelig is.
 1. 1
  Forstå, at sorte isen er som almindelig is. Det er en glasur, der dannes på overflader (især veje, fortove og indkørsler) på grund af en let isslag eller på grund af smeltning og genfrysning af sne, vand eller is på overflader. Det hedder "Black Ice", fordi det har en tendens til at ligne resten af ​​fortovet på vejen, selvom det i virkeligheden, det er faktisk klar. Black Ice former uden at skabe bobler, som gør det muligt at blande i med enhver overflade danner forbi. Black is er farligt, netop fordi det er svært at opdage på forhånd.
 2. 2
  Vide, hvor man forventer black ice. Black is normalt danner bare om frysepunktet. Nogle gange i frigid vejrforhold på motorveje, vil islag dannes på grund af varmen af ​​dæk på vejen kombineret med den frysepunktet. Hold øje med vejret og motorveje rapporter.
  • Black is danner oftest om natten eller i de tidlige morgentimer, når temperaturerne er på deres laveste, eller når solen ikke er rundt for at varme vejene.
  • Black is tendens til at danne på dele af vejen uden megen solskin, såsom langs en træ-foret rute eller en tunnel. Det vil også danne oftere på veje, der er mindre rejst på.
  • Black is danner let på broer, overføringer og vejen under overføringer. Dette er fordi den kolde luft er i stand til at afkøle både toppen og under broen eller Overføring, skabe hurtigere frysning.
 3. 3
  Vide, hvornår forventer black ice. Isslag tendens til at danne i den tidlige morgen og aften. Under dagslys timer, er vejen normalt varmere og mindre tilbøjelige til at skabe sort is. Men husk: mindre sandsynligt ikke betyder "aldrig". Altid være forberedt på muligheden for at støde på sort is.
  • Se tegn på sort is. Hvis du kører, og se bilerne pludselig sno uden synlig grund, sort is er en sandsynlig årsag.
 4. 4
  Vide, hvordan man se sort is - Nogle gange. Mens sort is er transparent, kan det undertiden ses i de rette lysforhold - Hvis du er på udkig efter det. Black is næsten altid danner i meget glat, meget blanke ark. Denne blanke overflade er din indikation af potentiel isslag. Hvis flertallet af vejen du kører på vises en kedelig sort farve, men plasteret lige foran dig ser skinnende, kan du være ved at køre på Black Ice - gå ikke i panik, skal du følge instruktionerne nedenfor.
  • Denne teknik til at hjælpe med at afsløre sort is vil ikke arbejde om natten, men daggry, dagslys og skumring alle tilbud nok lys til at se.
  • Hvis du ikke er bekendt med denne skinnende udseende, så tænk på en dejlig ny bils sort spraymaling i forhold til en ældre, un-holdes bils sort maling job.
  • Du vil ikke altid være i stand til at se sort is, men leder efter den ikke kan gøre ondt. Det kan også hjælpe dig til at holde fokus på mindre end ideelle kørselsforhold. Bare sørg for at holde dine øjne på resten af ​​dit miljø samt.
 5. 5
  Øv kørsel på glatte overflader. Hvis det er muligt, (og med en erfaren vinter driver) praksis kørsel på is i en sikker omkringliggende. Find en dejlig, stor, tom parkeringsplads med is på den. Kør på is. Øv bremsning på is. Forstå hvordan din bil føles og håndtag i disse betingelser. Vide, hvad ABS bremser føles hvis du har det. Øve dette under kontrollerede forhold kan faktisk være en masse sjov!
 6. 6
  Deal med en sort is støde på. Hvis du rammer isslag, skal din første reaktion være at forblive rolig og undgå at overreagere. Den generelle regel er at gøre så lidt som muligt og lade bilen at passere over isen. Må ikke ramt bremserne, og forsøge at holde den lige. Hvis du føler bagenden af ​​din bil glidende venstre eller højre, lave en meget blid tur rattet i samme retning. Hvis du forsøger at kæmpe imod det ved at styre i den modsatte retning, risikerer du skrider eller spinning ud (se nedenfor om, hvad du skal gøre, hvis det sker).
 7. 7
  Sæt farten ned ved de-accelererende. Løft dine fødder fra speederen helt og holde din rattet fast i den position, det er i. Langsommere vil give dig mere kontrol og undgå unødvendige skader.
  • Rør ikke bremserne. Dermed vil sandsynligvis medføre, at du skride. Ideen er at glide over isen i den retning rattet står, som regel sort is patches er ikke længere end 20 fod (6 meter).
 8. 8
  Hvis du kan, flytte ind i et lavt gear. Lavere gear vil give dig mere kontrol.
 9. 9
  Leder for områder af trækkraft. Black is er næsten usynlig, men du kan være i stand til hovedet mod områder af fortovet, der tilbyder mere trækkraft. Sådanne områder med trækkraft kan omfatte tekstureret is, sne-dækkede områder, pletter med sand etc.
 10. 10
  Hvis du eller mister trækkraft, roligt. Forhåbentlig er du nu går langsomt, og dette vil gøre det lettere. Black is er ofte (men ikke altid) blakket, så forhåbentlig din snart vil finde trækkraft. Brug den mindste mængde bremsning er muligt, selv om nogle bremsning vil være nødvendigt, hvis udskridning en masse, som følger:
  • Hvis du har blokeringsfri bremsesystem (ABS), bare sætte foden på bremsen, anvende fast tryk, og bilen vil pumpe bremserne for dig, som du skrider.
  • Hvis du ikke har ABS, pumpe bremserne forsigtigt som du skrider.
  • Altid styre bilen i den retning, du ønsker bilen til at gå.
 11. 11
  Hvis du ender med at gå væk fra vejen, så prøv at styre ind i ting, der vil forårsage den mindste mængde af skader. Ideelt, styre ind i et tomt felt, et værft eller en fluffy snowbank. Selvfølgelig kan du ikke have meget valg i sagen, men du kan i det mindste forsøge.
 12. 12
  Efter den sorte is støder på, roligt. Du vil sandsynligvis være en smule raslede, men panik kommer ikke til at hjælpe på noget tidspunkt. Hvis du skal holde kørsel, så gør det meget, meget langsomt. Alert andre bilister, som du kommer langsomt ved at blinke dine lygter på alle tidspunkter.
 13. 13
  Stå af vejen så hurtigt som muligt. Det er bedre at vente et stykke tid på en resten stop, diner, eller endda på den side af vejen indtil vejen besætninger kan salt og / eller sand vejene end at beskæftige sig med en ulykke. Dette vil også give dig en chance for at komme dine sanser og føler sig mindre panik. Har en og slappe lidt.
  • Hvis der er en bunke up: Meget sjældent is og / eller sort is kan gøre ekstremt farlige forhold, der kan forårsage flere bilulykker på en motorvej. Du bliver nødt til at vurdere hurtigt, om opholder sig i bilen (hvor du har nogle sikkerhedsbeskyttelse) eller komme ud (hvor du kan flygte yderligere kollisioner, men bliver nødt til at gå på isglatte overflader i frostgrader, med andre biler spinning ud af kontrol omkring dig) er sikrere. Overvej din placering, hastigheden af ​​rejser, geografisk placering, din varme, og dine fysiske evner.
 14. 14
  Forhindre eller minimere fremtidige møder med sort is. Der er flere ting, du kan gøre for at mindske risikoen for at blive overrasket af isslag. Mens vide hvordan man skal køre på det stadig en prioritet nummer et, her er nogle andre ting at gøre:
  • Kør langsomt. Forsøg ikke at fremskynde under iskolde vejr, da dette vil tage væk nogen kontrol, du måtte have haft på det sorte is.
  • Må ikke bagklappen.
  • Hold din fri for is, sne, snavs og andet, der kan forhindre dig i at se ud af det ordentligt. For at få sne og is fra forruden af ​​din bil, kan du blive fristet til at tænde din vinduesviskerne. Det kan synes som viskerne og sprinklervæske vil arbejde, men det gør de ikke. I virkeligheden, hvis du bruger din vinduesviskerne at få isen væk fra forruden kan du ødelægge dem. Brug isskraber til at skrabe is fra forruden af ​​din bil, før du starter bilen.
  • Gør dine forlygter på tidligt på eftermiddagen for at hjælpe dig med at se eventuelle glans fra sort is.
  • Tjek din dækmønster. Slidte slidbane forårsager ulykker i alle forhold, og vil sikre, at du mangler trækkraft når det er nødvendigt på sort is. Desuden mener at have monteret.
  • En vigtig ting at huske er at ALDRIG køre i potentielt isforhold med din fartpilot aktiv.

Tips

 • Have sne monterede dæk før temperaturen falder lav nok til at forårsage sort is. Dette er især vigtigt, hvis du rejser uden for dit byområder, og du ikke er bekendt med veje og vejrforhold.
 • Gang og cykling på sort is er også farligt og kan medføre, at du glider. Cyklister nødt til at tage ekstra pleje, som glider kan føre dig ind i vej af bil og lastbil trafik.
 • Hvis du har ABS-bremser, ved, hvordan de føler, når de udøver, så du ikke gå i panik, og at du forstår, hvad betegner glatte forhold-også selvom din bil er stadig i kontrol.
 • Et godt tip til enhver ice kørsel er at undgå pludselige bevægelser. Hurtigt vende dine dæk, accelererer eller bremser kan medføre, at du mister trækkraft. En måde at tilpasse din kørestil til vintertid rejse er at forestille sig et æg mellem din fod og gas-og bremsepedal. Gør det til en prioritet at holde den imaginære æg intakt. Du vil finde dig selv at køre mere forsigtigt på ingen tid.
 • Bo væk fra telefonen, og ikke rode med radioen. Vær opmærksom på vejen, eller du måske vraget!
 • Hvis vejret er dårligt, og betingelserne vil sandsynligvis resultere i sort is, så prøv at blive hjemme og undgå at køre på alle.

Advarsler

 • 4x4 køretøjer, SUV'er, varevogne, lastbiler og store pickups har en høj tyngdepunkt og er i sagens natur ustabile, så en is slide efterfulgt af pludselig fat i vejen kan nemt få køretøjet til at vælte. Du ønsker ikke at dette kan ske, sinke.
 • Brug aldrig fartpiloten i sne eller iskolde forhold. Du er nødt til at være i fuld kontrol på alle tidspunkter.
 • Hvis du er forvirret over foran versus bagpå udskridning: "Hvis du ser den forreste ende af din bil dreje til venstre eller højre, lave en meget blid tur rattet i 'modsat' retning." Det er det samme som: "Hvis du føler bagenden af din bil glidende venstre eller højre, lave en meget blid tur rattet i 'samme' retning (at den bageste er udskridning)."
 • Husk, at nul procent trækkraft er stadig nul procent trækkraft. Selv hvis du har firehjulstræk, 4-hjulstræk, eller en SUV, når du mister trækkraft selve bilen vil ikke hjælpe dig. Køre sikkert og forsigtigt, uanset hvad din bil er.

Ting du behøver

 • Vinterdæk
 • Fungerende forlygter
 • Defensiv kørsel erfaring i vinterføre (valgfri, men beroligende)