Wkudk

Sådan organisere bøger

Det er svært at få noget gjort, hvis du ikke kan finde dine ting og i modsætning til populær tro, behøver du ikke at være en bibliotekar til at holde dine bøger organiseret. Her er en måde at gøre dine bøger nemmere at finde og undgå dem falde fra hylden.

Steps

Sådan organisere bøger. Træk bøger, papirer mv.
Sådan organisere bøger. Træk bøger, papirer mv.
 1. 1
  Træk bøger, papirer mv., Fra hylden. Opdel elementerne i to bunker: dem, du vil beholde, og dem, du ønsker at give væk.
 2. 2
  Tag ekstra papirer såsom bogmærker, der kan være i bogen. de unødvendige papirer.
 3. 3
  Lav en bunke af bøger, der skal fastsættes. Senere kan du beslutte, om det er umagen værd at fastsætte bog eller hvis du hellere vil bare erstatte det med en bedre kopi.
 4. 4
  Hvis du har nogen bøger, som du mener kan være af værdi, så prøv at kigge dem op på bookscouter eller for at se, om nogen er villig til at købe dem.
 5. 5
  Box dine uønskede bøger. Ring til din lokale brugte boghandlere og finde ud af, om de køber bøger. De fleste vil også acceptere bog donationer, og du kan få en kvittering for et skattefradrag, men ikke donere papirkurven eller ildelugtende bøger, som genbrugsforretning vil derefter nødt til at smide væk! Du kan også give væk dine bøger anonymt på dit arbejde eller skole. Book passage er et fællesskab af mennesker, der nyder at give væk deres bøger. Paperbacks kan ofte genbruges (tjekke med din lokale skrald selskab), men limen i Hardcovers gør dem unrecyclable, så gør det rigtige og smide papirkurven bøger væk selv.
 6. 6
  Tør hylderne grundigt med en all-purpose rengøring spray eller møbelpolish. Du kan ikke få en anden chance for at gøre dette i lang tid.
 7. 7
  Beslutte, hvordan du kommer til at organisere din samling. Der er mange måder, du kan vælge at arrangere dine bøger: efter størrelse, farve efter antal sider, efter emne, efter dine foretrukne titler ved udgiveren, efter udgivelsesdatoen efter dato du har modtaget bogen, som din favorit genre og derefter ved forfatter, efter forfatter (fiktion), eller Dewey Decimal system / Library of Congress Classification systemet (non-fiction), eller ved at læse niveau eller lexile.
 8. 8
  Gør etiketter til din bog ved hjælp af en håndholdt etiketmaskine at tilføje bogstaver eller Dewey Decimal tal til udløberne af bøger.
 9. 9
  Sæt bøgerne tilbage i bogreolen i denne rækkefølge, du har besluttet tidligere, og nyd din ren, organiseret boghylde!

Tips

 • Juster disse retningslinjer for at afspejle din egen personlighed og de særheder din samling. Det er din, så organisere det på en måde, du nyder, og kan bruge komfortabelt. Du er ikke fast med det i hvert fald, og du kan omarrangere din samling, så ofte du vil.
 • Put større bøger, ligesom lærebøger, kogebøger og billedbøger på en lavere hylde til at holde dem fra at vælte over på nogens hoved.
 • Hvis du er studerende, kan organisere din samling spildes væske organisere dine skolebøger, så du måske ønsker at sikre din ordbog, synonymordbog og andre opslagsværker er lige ved din computer, når du arbejder på rapporter.
 • Hvis du ønsker en mere formel katalog system LibraryThing kan bruges til at organisere dine bøger online og samtidig holde styr på mennesker, der læser de samme ting, du er. Nogle brugere vil gerne organisere ved nøgleord, LibraryThing giver også Dewey Decimal tal, Library of Congress Subject Overskrifter og så videre.
 • Hvis du organiserer dine bøger efter type, start med den generelle bogen type og derefter dele det op i undergrupper. For eksempel kan kogebøger tilrettelægges efter køkkentype: italiensk, fransk, thai, mexicansk, osv. Fiction tilrettelægges nøje efter forfatter, eller du kan sortere i genre såsom sci-fi, romantik, mysterier eller historisk fiktion. Underemner kan være så konkret som vegetar mexicansk madlavning eller britiske romantik romaner. Børnebøger kan organiseres efter alder niveau.
 • Dewey Decimal og Library of Congress numre er normalt findes i den forreste af de bøger med offentliggørelse information. Hvis en bog ikke er nævnt i Dewey Decimal nummer, gå til webstedet for en større folkebibliotek, der bruger Dewey Decimal System (såsom New York Public Library) og søg efter bogen af ​​forfatter eller titel. Hvis det mislykkes, skal du bruge et emne søgning for at finde lignende bøger og bruge deres nummer.
 • For hjemme bibliotekerne er alphabetizing formentlig den bedste løsning.
 • Overvej at bruge software til at organisere og spore din bogsamling. For Mac, tjek Delicious Library på. Med Windows, har et kig på MediaMan http://www.imediaman.com. Der er også Freeware bog management software såsom http://www.spacejock.com/BookDB_Version.html, og selv fuld Library Automation pakker. Søg på Google ved hjælp af søgning udtrykket "Free Library Automation Software".
 • Et nyttigt værktøj kunne være freeware program AZZ Cardfile. En af de gratis downloads til dette program er det Dewey Decimal System. Tag et kig på programmet, og de ​​downloads: http://www.azzcardfile.com.
 • Du kan få adgang til en masse oplysninger om bøger, herunder biblioteker holder dem fra Worldcat. http://www.worldcat.org
 • Hvis du tror, ​​at du ikke kommer til at læse nogle bøger, og du ikke vil have dem til at give væk, kan du bare sætte dem i en boks i sikkert sted.

Advarsler

 • Dette vil ikke være en hurtig nem projekt. Du bør i det mindste give dig selv 3 timer-2 dage, afhængigt af hvor mange bøger du har.
 • Du må ikke sætte mærkater eller etiketter på samleobjekter bøger, som bogen kan blive beskadiget, når den næste ejer forsøger at tage det af.

Ting du behøver

 • Bøger
 • Bogreoler
 • Kasser (spørg i lokale boghandlere)
 • En etiket-maker eller tomme etiketter og en bøde-tip permanent markør
 • Møbler spray (såsom Pledge)
 • Papirhåndklæder
 • Bibliotek software (valgfrit)